Slår alarm om at folk stjeler sand fra popcornstrand på Fuerteventura

Ti kilo sand blir stjålet hver måned av folk som lar seg begeistre av den popcornlignende sanden på Playa de El Hierro på Fuerteventura.

Popcornstrendene på Fuerteventura har blitt viden kjent den siste tiden. Foto: Faksimile, @canarias7

Årsaken til at sanden minner om popcorn er at den består av lyse kalkalger som former små, knudrete baller som ligner på popcorn.

Etter at bilder fra stranden er spredd i sosiale medier i stort antall, har folk begynt å ta med seg sand fra stranden. Rundt ti kilo forsvinner hver måned, skriver avisen El País i dag, mandag.

Det kan høres lite ut, men miljøeksperter hevder at det er et miljøangrep som forårsaker skade på strandlandskapet.

La Olivia kommune har nå startet en bevissthetskampanje for å få folk til å slutte å stjele sand fra stranden.

Hashtagen #PopCornBeach ble først brukt på 27. juni 2015, ifølge El País. Siden har denne, Manchanito-stranden og andre popcornstrender mellom Corralejo og El Costellos nord på Fuerteventura blitt berømte.

Dette er et beskyttet naturområde, og kystloven forbyr at kalkalger og andre naturelementer fjernes fra strendene. Brudd på loven kan medføre bøter.

De kalkalgene kommer fra bunnen av Bocaina-stredet, som separerer Fuerteventura fra Lanzarote. Der er det en stor skog med løstliggende rhodolitter, som det heter, på cirka 20 meters dyp.

Algene former kompakte, små baller som havner på strendene.

Selv britiske og amerikanske nyhetsmedier har omtalt popcornstrendene på Fuerteventura etter at de ble kjent på sosiale nettverk.

Tags