ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. JULI 2019 - SIST ENDRET 31. JULI 2019
Noah Kjølsø, Mathias Brateng Uhlen, Kristoffer Linnerud og Jonas Kjølsø koste seg i badeparken da det begynte å brenne i nabobygningen. Foto: Privat

Skremmende brannopplevelse for norske tenåringer på Gran Canaria

Fire norske tenåringer måtte evakuerees fra badeparken Aqualand i hui og hast da det begynte å brenne i en nabobygning mandag ettermiddag. Tre ble innlagt på sykehus etter å ha pustet inn røyk. 

ANNONSE

Jonas Kjølsø og Kristoffer Linnerud befant seg i toppen av tårnet til den høyeste vannrutsjebanen i badeparken, klar til å sette utfor, da de ble holdt igjen av toppvakten.

Snart veltet tykk brannrøyk inn over guttene, og de cirka 30 personene som befant seg der ble bedt om å evakuere på geledd ned tårnets smale sirkeltrapp.

– Tårnet står i utkanten nærmest der det brant, så vi skjønte at det ikke brant inne i parken, sier Jonas til Canariajournalen.

Se videosnutt av brannen på You Tube

Nok en film av brannen på You Tube

Film 3 på You Tube av brannen

Filmsnutt av brannen på TVE

Noah Kjølsø og Mathias Brateng Uhle, som var med i den norske badegjengen, hadde sklidd ned før de to guttene ble stoppet. Alle fire ble gjenforent nede på bakken og sprang mot utgangen av parken.

– Det var mange mennesker som sprang mot utgangen, og noen som sprang andre vei for å finne familiemedlemmer. Vi møtte to gråtende småbarn som sprang innover for å finne foreldrene, men fikk de til å snu, sier Jonas.

Les: Sveisearbeid kan være årsak til brannen ved Aqualand

Han forteller at han ikke ble redd, men at opplevelsen var ganske skremmende for den yngste av guttene.

– Det var mange som ville ut samtidig, så det ble kø ved utgangen, forteller han.

Da guttene kom ut, oppsøkte de et sykehus i Maspalomas for å få seg sjekket i tilfelle det var et problem etter å ha pustet inn brannrøyk.

– Vi kjente det godt i øynene og halsen, sier Jonas..

Tre av gutten ble innlagt på sykehuset og fikk oksygen å puste inn. De ble utskrevet av sykehuset ved midnatt.

På fredag reiser de hjem til Norge etter endt ferie, og skal nå nyte de siste feriedagene, forhåpentligvis uten mer dramatikk.

ANNONSE

Fikk oksygen

Her ligger tre av guttene med oksygenmasker på sykehus. Foto: Privat

ANNONSE
ANNONSER