Spar åpner kjedens nest største supermarked på Gran Canaria i Puerto Rico

De internasjonale dagligvarekjeden Spar åpner 31. januar sitt nest største supermarked på Gran Canaria etter Eurospar i San Fernando for publikum i det nye kjøpesenteret The Market i Puerto Rico.

Spars nye butikk i Puerto Rico sørvest på Gran Canaria blir på 2000 kvadratmeter. Foto: Spar

Av: Hugo Ryvik hugo.ryvik@canariajournalen.no

Selskapet investerer tre millioner euro i butikken, som blir på 2000 kvadratmeter, skriver avisen La Provincia.

Den får egne temaområder for lokale og internasjonale matvarer.

Spis maten inne i butikken

I tillegg  blir det en egen matmarked-seksjon inne i supermarkedet der de handlende kan spise maten som selges i butikken, et nytt konsept fra Spar som andre, store europeiske kjeder har tatt i bruk.

Tanken med dette er at kundene skal der få følelsen av å være på et markedet.

Butikken får også egen vinavdeling, osteavdeling og ølavdeling bak glassdører og en avdeling for skinke side om side med en kafeteria med utendørsterrasse.

500 viner og 400 oster

I vinavdelingen skal det tilbys cirka 500 viner, både lokale, nasjonale og internasjonale, og det blir mulig å prøvesmake opptil 16 forskjellige viner.

Ølavdelingen skal ha utsalg av håndlaget øl fra Artenara på Gran Canaria i tillegg til det vanlige utvalget med kanariske, nasjonale og internasjonale ølsorter fra mange forskjellige land. Dette er et helt nytt konsept fra Spar.

Osteavdelingen får 400 forskjellige oster. I disse spesialseksjonene skal det jobbe personell med spesialkompetanse med kompetanse på varene som selges.

Det blir også en avdeling for ferdigmat i butikken og en blomsterseksjon.

Egen Spar Natural-butikk

Dessuten åpner det en Spar Natural-butikk i et eget lokale som er spesialisert på vegan-, vegetar-, organiske, glutenfri og laktosefri varer.

85 mennesker skal jobbe i det nye supermarkedet. En betydelig mindre Spar-butikk som ligger i et gammel supermarked like ved The Market og har 28 ansatte blir lagt ned.

Det fins 182 Spar-butikker fra før i Gran Canarias 21 kommuner.

Den spanske dagligvarekjeden Mercadona åpnet i oktober 2018 et stort, frittstående supermarked på nesten 1700 kvadratmeter lenger inn i Puerto Rico-dalen, og den kanariske dagligvarekjeden Hiperdino skal åpne en butikk i Mogan Mall.

Tags