Ikeas nye møbelhus på Gran Canaria vokser frem

Den svenske møbelgiganten Ikea bygger nytt møbelhus på Gran Canaria som skal åpne i september. Nå er de fleste ytterveggene på plass.

Slik ser det ut på Ikeas byggeplass på la Mareta i dag. Møbelsenteret skal åpne i september. Foto: Åsmund Ryvik.

Det nye møbelhuset er plassert ved siden av kjøpesenteret Alcampo, McDonalds og varehuset Leroy Merlin på næringsområdet La Mareta ved motorvei GC-1. Dette ligger noen få kilometer nord for flyplassen på Gran Canaria.

I 30 år har Ikea holdt til på Salinetas på Gran Canaria, et næringsområde som ligger litt nærmere flyplassen. Der fins det flere møbelhus vegg i vegg.

Når den nye bygningen er ferdig, skal den gamle fungere som et rent lager for Ikea.

Trangt i dag

Ikeas møbelhus på Salinetas har for lengst utspilt sin rolle, og er overmoden for erstatning. Der er det både trang og uoversiktlig, og dårlig med parkeringsplasser.

Det nye møbelsenteret bygges på en 8000 kvadratmeter stor tomt. Det får en betydelig større gulvflate enn det gamle.

Dessuten får det parkering i to etasjer under bakken, og det fins fra før en enorm parkeringsplass på bakkeplan i området.  

Restauranten får plass til 300 mennesker, mens den gamle bare har bare plass til 100.

190 millioner kroner

Det nye Ikea-huset får rundt 150 arbeidsplasser. Det koster 25 millioner euro (190 millioner norske kroner) å føre opp bygget.

Ikea har i flere år hatt planer om å flytte til La Mareta, men byråkratiske hindringer har lenge stoppet prosjektet.

Først i fjor sommer ble det endelig fart på sakene.

Da hadde det vært et halvt års opphold i byggevirksomhetene, som hadde kommet godt i gang da nye hindringer oppsto i forhold til Telde kommune, hvor tomten ligger.

Tags