Byggetillatelse er i dag innvilget for et nytt kjøpesenter i Puerto Rico

Mogán kommune har i et kommunestyremøte i dag innvilget tillatelse til bygging av hovedbygningen til et nytt kjøpesenter, Mogán Mall, på tomten til en nedlagt badepark, Atlantída, i Puerto Rico på Gran Canaria.

Kjøpesenteret skal ligge på motsatt side av veien for bensinstasjonen på bildet. Foto: Mogan kommune

Tomten ligger i Avenida Tomás Roca Bosch 9, like ved det gamle kjøpesenteret nede på sletten i Puerto Rico.

Kommunen regner med at kjøpesenteret vil gi over én million euro i kapitalgevinster for kommunen, og anser at senteret vil bidra til  øke Mogáns konkurransekraft som turistreisemål, skriver de i en pressemelding på sine nettsider.

35 millioner euro

Rivingen av den gamle badeparken har for lengst startet og gravearbeid pågår på tomten. Kostnaden for å bygge senteret er 35 millioner euro.

Mogáns ordfører, Onalia Bueno, sier i pressemeldingen at dette, sammen med en renovering av det eksisterende kjøpesenteret og av overnattingssteder i løpet av kort tid vil transformere Puerto Rico til et fornyet reisemål.

Byggetillatelsen krever at byggingen påbegynnes innen to år og stå ferdig i løpet av maksimalt fire år.

Etter det Canariajournalen kjenner til fra omtaler av prosjektet i kanarisk presse, er det den kanariske matvarekjeden Hiperdino, parfymekjeden Fund Grube, som har indiske eiere, og kanariske investorer som står bak det nye kjøpesenteret.

Mye nytt i Puerto Rico

Dette blir ikke det eneste nye kjøpesenteret som skal bygges i Puerto Rico, The Market, et mindre kjøpesenter som angivelig får en økovennlig profil med helsemat og servering av såkalt slow food i restauranter, ifølge senterets nettside.

I The Market skal blant annet den internasjonale matvarekjeden Spars konseptbutikk Spar Natural inn.

Nylig åpnet den spanske matvarekjeden Mercadona en ny, stor butikk litt lenger inn i dalen i Puerto Rico, så det blir uten tvil stor rift om dagligvarekundene i turistbyen. Andre nye butikker er også etablert i Motor Grande enda litt lenger inn i dalen.

Det skjer mer i Puerto Rico: Grunnsteinen til en ny rekreasjonspark under motorveibruen ble lagt nylig, og det pågår oppussing og forbedringer av flere trapper, som er både mange og lange i byen.