Satser stort på kanarisk tunfiskfangst

Fiskehermetikkselskapet Calvo satser på tunfisken (Katsuwonus pelamis) på Kanariøyene med prosjektet Atún Canario Sostenible, et prosjekt som tar sikte på sertifisering av tunfiskfiske hos MSC (Marine Stewardship Council).

Disse var med på presentasjonen: Óscar Hernández, Antonio Morales, Alberto Encinas, Antonio C. Dorta og Alberto Martín Foto:Caldo

Prosjektet ble presentert torsdag denne uken på Elba Hotel Vecindario Aeropuerto. Det som begynte i 2016 med kjøp av et skip i industriomområdet i Arinaga, har blitt til salg av hermetisert kanarisk tunfisk. Prosjektet er promotert av Calvo Group, i samarbeid med selskapet Atunlo og med støtte fra MSC

Totalt tretti fiskefartøyer fra øyene, femten på Gran Canaria og andre på Tenerife, leverer tunfisk til Calvo, som har investert 350.000 euro i anskaffelse av anlegg i industriområdet Arinaga og planlegger å bruke minst 200.000 euro mer for å fortsette dette prosjektet.

Under presentasjonen deltok representanter for fiskernes foreninger og distribusjonskjeder. Generaldirektøren for fiskeri i regjeringen på Kanariøyene, Antonio Carmelo Dorta; presidenten for Cabildo de Gran Canaria, Antonio Morales; ordføreren i Agüimes, Óscar Hernández; sjef for fiskerier i MSC, Alberto Martín; direktør for kjøp og salg av tunfisk i Calvo-gruppen, Miguel Peña; og generaldirektøren for Calvo Group, Alberto Encinas.

 Encias forklarte at prosjektet er en del av selskapets bærekraftsmål. Calvo har som mål at i 2025 skal 100 prosent av tunfisken hentes ut med bærekraftig fiskeutstyr, og for å nå dette, la han til, vil Kanariøyene spille en grunnleggende rolle. "

Fra MSC sa Alberto Martín, ansvarlig for fiskeri, at " Kanariøyene er et veldig bra sted for denne typen initiativer på grunn av sin rike fiskeritradisjon.

Både generaldirektøren for fiskerier i regjeringen på Kanariøyene, Antonio Carmelo Dorta, og presidenten for Cabildo de Gran Canaria, Antonio Morales, verdsetter initiativet, ikke bare fordi det løfter arbeidet til kanarifisk tunfiskflåte, men fordi den også bidrar til å bevisstgjøre behovet for å ta vare på og respektere ressurser i en sammenheng preget av kampen mot klimaendringer.

Under presentasjonen kunngjorde Calvo at tunfisken som allerede selges eksklusivt på øyene, snart vil være tilgjengelig på fastlandet.

Katsuwonus pelamis

Slik ser den aktuelle fisken ut.

På norsk heter den Bukstripet Bonitt

Tags