Satser: Tenerife starter sin største kampanje for smart-turisme noensinne

Presidenten for øyrådet på Tenerife, Pedro Martín, sier i en kunngjøring at øyrådet, i samarbeid med Turismo de Tenerife, har startet en større kampanje for smart-turisme.

Teide på Tenerife i soloppgang. Foto: MBurcz

Kampanjen skal være den største satsingen på smart-turisme i Tenerifes turisthistorie.

Kampanjen er basert på analyse og kryssjekk av øyas historiske turistdata.

Rettet mot fem land

"Dette er en bred kampanje som dekker totalt fem europeiske markeder; Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania og Norden, sier Pedro Martín i kunngjøringen.

"Tidspunktet for lanseringen av kampanjen er viktig for Tenerife som reisemål, ettersom Boris Johnson har kunngjort at det som er vårt viktigste marked åpner igjen de neste ukene, legger ha til.

"Dette er noe vi allerede merker i økningen i antall reservasjoner”.

Kampanjen har som mål å øke konkurransekraften til Tenerife som reisemål, ved å oppnå en gunstigere posisjon i Amadeus-søk og reservasjoner hos profiler de ønsker å tiltrekke seg.

Bredt anlagt

Denne nye strategien skal inspirere den reisende som ikke kjenner til Tenerife, og som leter etter noe mer enn bare sol og strand.

Man ønsker å fremheve Tenerife som et mangfoldig reisemål, på grunn av vakker natur, himmelen, kulturarven og et bredt spektrum av fritidsaktiviteter.

Bedre søkerangering

For å oppnå dette, vil man ha som mål at Tenerife vises i søkene til denne typen reisende når de leter etter sin neste ferieopplevelse i nettportaler som Destinia, eDreams, mytrip.com eller vliegtickets.be.

Tenerife benytter allerede dataene fra denne plattformen, analysert gjennom Amadeus Destination Insight.

Dataene brukes for å følge med på etterspørselen og til å sammenligne resultater med konkurrerende reisemål.

Databasert tilpasning

Denne informasjonen vil danne fundamentet i fremtidige kampanjer rettet mot spesifikke publikum, med de rette tilpasningene av budskap, format og bruk av medier for å nå frem til de ulike gruppene.

Presidenten regner dette som et viktig og nødvendig steg å ta i øyas markedsføringsplan som et reisemål innen smart-turisme. 

Fanger oppmerksomheten

Administrerende direktør i turistforeningen, David Pérez, forsikrer om at prosessen består av å fange oppmerksomheten til brukerne i inspirasjonsfasen, når brukerne ennå ikke vet hvilket reisemål de skal velge blant konkurrerende reisemål.

Videre påpeker Pérez at den andre store forskjellen i forhold til alle kampanjene som er gjort tidligere, er at man vil få et nøyaktig bilde av innvirkningen dette vil ha på søk og kjøp av billetter til Tenerife. Kampanjen vil ikke være statisk, men snarere i løpende tilpasning for å kunne være optimalisert til enhver tid og promotere reiser både i høy og lavsesong.

Reisemålene er ikke de samme

“Hvis vi ser på dataene fra 2021 sammenlignet med 2019, så vil man se at hovedreisemålene til besøkende på Tenerife har endret seg.

Den dominerende reservasjonstiden er også kortere nå enn det som er vanlig, noe som tilsier at kommunikasjonsmetoden også må endres”.

Samtidig understreker Pérez viktigheten ved å holde seg oppdatert på disse endringene for å kunne sende den mest aktuelle informasjonen til reisende til enhver tid.

Administrerende direktør og produktsjef for Travel Audience, Arialdo Piatti kan fortelle at Tenerife har deltatt med stor suksess i opprettelsen av reiseforbindelser med mange europeiske land, der dette har vært ansett som trygt.

“Ved å benytte en tilnærming basert på eksisterende data for kampanjer rettet mot det reisende publikum, kan du øke antall besøkende i år, samt reaktivere turistsektoren på en ansvarlig måte. Dette vil være en nøkkelfaktor for å gjenvinne tilliten til reisende i løpet av 2021 og videre fremover i tid”, understreker Piatti.

Travel Audience er et selskap som samler inn søke- og reservasjonsdata gjennom Amadeus-gruppen.