Roger Hodgson fra supergruppa Supertramp spiller i Las Palmas

Rodger Hodgson, sanger, frontfigur og låtskriver i Supertramp, som var superpopulære på 70- og 80-tallet, holder jubileumskonsert for storselgeren "Breakfast In America" i Las Palmas i juli.

Rodger Hogson kommer til Gran Canaria. Pressefoto

go Ryvik hugo.ryvik@canariajournalen.no

I dag, 29. mars, er det 40 år siden Supertramps sjette album, "Breakfast in America", kom ut, gruppas største kommersielle suksess.

Det er vel knapt noen 40-70-åring i dag som ikke har hørt sangen "Breakfast In America" og andre av gruppens slagere, slik som:

"The Logical Song", "Dreamer", "School", It's Raining Again", "Take The Long Way Home" , "Bloody Well Right", "Give a Little Bit", Goodbye Stranger", "My Kind of Lady" og "Fools Overture". 

Albumet havnet på toppen av slagerlistene over store deler av verden, blant annet USA og Norge, og er solgt i over 20 millioner eksemplarer. 

De fleste sangene på plata var skrevet av Rodger Hodgson, som også var vokalist, pianospiller og gitarspiller i gruppa. Hodgson er på verdensturné i anledning albumets jubileum, og spiller på Gran Canaria Arena 26. juli.

Arrangørene selger et begrenset antall billetter for 40 euro kun i dag, på albumets utgivelsedag. Billetter kan kjøpes her: www.mastaquilla.com. 

Supertramp ble dannet i 1969 og fikk kommersielt gjennombrudd i 1974 med albumet "Crime Of The Century", som ble nummer 1 i Storbritannia. Den siste utgivelsen er "Slow Motion" fra 2002. Gruppen har solgt over 60 millioner album.

Hovedvokalistene Rick Davies og Roger Hodgsons skrev nesten alle gruppas låter hver for seg.

Tags