Røykeforbudet suger, mener mange av leserne

De fleste av Canariajournalens lesere reagerer sterkt negativt på at Mogan på Gran Canaria innfører røykeforbud på strendene.

Playa de Mogan er en av strendene hvor det blir forbudt å røyke. Foto; Hugo Ryvik.

En rykende debatt har pågått på Canariajournalens facebooksider etter nyheten i går om røykeforbud på Mogans strender. De fleste som ytrer sin mening er imot et slikt forbud.

Nå kan røyketilhengerne i hvert fall trøste seg med at de andre kommunene ikke følger Mogans eksempel. Spørsmålet er om røykerne går så langt som å trekke bort fra Mogans strender til Playa Ingles og andre strender for å få røyke videre mens de solbader.

450 euro i bot

Forbudet i Mogan kan forsvares med at der er umulig å rydde bort alle sigarettsneiper på stranda, ifølge Tomás Lorenzo, som er Mogan kommunes ansvarsmann for Playa de Mogan.

Og med at barn må beskyttes mot tobakksrøyk og mot muligheten for å brenne seg på sneiper som ikke er ordentlig slukket, skriver Laprovincia.es.

Lokalpolitiet skal overvåke at forbudet ikke brytes. Du kan få opp til 450 euro i bot hvis du blir knepet i å ta deg en blås på stranda.

Sier nei

Kommunene San Bartolome de Tirajana, Las Palmas de Gran Canaria og Telde utelukker at de vil innføre et slikt forbud, skriver Laprovincia.es.

Ansvarlig for Playas de San Bartolomé, José Carlos Alamo, sier til La Provincia at røykere er en viktig del av turistene som bruker strendene til avslapning og fornøyelser.

Et røykeforbud på Maspalomas strender vil gå imot prinsippene om fri turisme, og vil dessuten være umulig å håndheve, sier han.

Kommentarer på Facebook

Et utvalg leserkommentarer

"Hæææ,blir det ikke lov til å røyke utendørs heller? Mister vel en del turister da tenker jeg! Helt tullete spør du meg!"

"Sånt ferbanna tull!"

"Idioti! Skal Mogan ansette "røykepoliti" nå da?"

"Helt rett!:-)"

"Supert :)"

"De blir å tape turister mener jeg, bare kjedelige folk som ikke røyker"

"Det blir for dumt"

"Yippi!"

"Kjempebra på tide. De kaster sneiper overalt, gledelig nytt:)"

"Nå har jeg fått tilbake trua på Spania"