Petter Olsen vant mot Fred Olsen i høyesteretten på Tenerife

Rettstvist: Høyesterett i Santa Cruz de Tenerife har beordret utkastelse av fergeselskapet Fred Olsen SA fra en kontorbygning eid av Petter Olsens selskap Propriedades Olsen SA i Añana.

Tvisten mellom Olsen-brødrene sto om ubetalt leie for denne bygningen i Santa Cruz de Tenerife. Foto: Fred Olsen

Bakgrunnen er en langvarig tvist mellom brødrene Fred og Petter Olsen om rettighetene til en verdifull kunstsamling som moren, Henriette Olsen, testamenterte til Petter Olsen. Domstoler i Norge har tilkjent eierskapet for kunstverket til Petter Olsen.

Brødrene drev den gangen selskapet Compañía Fred Olsen sammen på Tenerife. I 2007 skilte de lag. Selskapet ble splittet opp i Propiredades Olsen SA, kontrollert av Petter, som har eierskapet til kontorlokalene hvor Freds selskap Fred Olsen SA fortsatte sin virksomhet.

Avtalen var at Fred Olsen skulle få oppholde seg i lokalene til de fant nye, passende kontorlokaler. Dette skjedde imidlertid ikke, og Fred Olsen betalte heller ikke leie fra april 2001 til oktober 2007.

Petter Olsen gikk da rettens vei for å få betaling, 1,8 millioner euro i leie pluss saksomkostninger, og få kastet ut Fred Olsen.

Fred svarte med å kreve betaling for vedlikehold av bygningen for 1,3 millioner euro.

Etter flere runder i ulike rettsinstanser er nå den endelige domskjennelsen klar, ifølge vaisa Canarias Ahora:

Fred Olsen må forlate bygningen i løpet av tre måneder. Det har imidlertid ingen praktisk betydning for selskapet, og med at de flyttet ut allerede i 2013. Bygningen har stått tom siden.