Fred og Petter Olsen krangler videre i høyesteretten på Tenerife

Rettstvist: For sjette gang skal en tvist mellom brødrene Fred og Petter Olsen opp i domstolene på Kanariøyene. Tvisten står om betaling av leie for en forretningsbygning i Santa Cruz de Tenerife.

Tvisten står om leie for denne bygningen i Santa Cruz de Tenerife. Foto: Fred Olsen

Krangelen har gått via distriktsretten, provinsretten og høyesteretten, som tidligere har avvist et krav fra Petter Olsen til fergeselskapet Fred Olsen SA om betaling av 2,2 millioner euro i leie.

Flytter ut

Nå berammer høyesterett en omstart av saken etter at Fred Olsen SA har bestemt seg for å flytte fra bygningen, som ligger i bydelen Añaza, til andre lokaler i  El Mayorazgo, skriver eldiario.es.

Gammel arvetvist ligger bak

Bakgrunnen for tvisten mellom brødrene er en krangel om rettighetene til en stor og svært verdifull kunstsamling som moren, Henriette Olsen, testamenterte til Petter Olsen. Krangelen startet i 2001, og Petter Olsen vant til slutt.

Da krangelen gikk som verst, dro Petter Olsen fram saken om at bygningen hvor fergeselskapet holder til, og som er eid av Petter Olsen, ikke har betalt leie i mange år etter at en avtale ble inngått i 1997. Leiekravet er på 25 000 euro per måned.

Fred Olsen hevder på sin side at vedlikeholdet av den fem etasjer høye bygningen beløper seg til 1,3 millioner euro.

Petter Halfdan Rudolf Fredrik Olsen er toppsjef i eiendomsselskapet Propiedades Olsen SA. Thomas Fredrik (Fred) Olsen sitter på toppen i Fred. Olsen SA, som driver fergerederiet Fred. Olsen Express på Kanariøyene.

De to selskapene ble etablert da Fred. Olsen Company ble delt i to i 1997. Propiedades Olsen SA fikk da eierskapet til forretningsbygningen det nå er tvist om, og Fred. Olsen SA fikk fortsette å bruke bygningen.