Las Palmas har Spanias nest laveste restaurantpriser

Restaurantprisene i Las Palmas er nest lavest i Spania av de største byene på Numbeos restaurantprisindeks, og i Santa Cruz de Tenerife tredje lavest.

Las Palmas kommer godt ut på Numbeos brukerstyrte prisindeks for restauranter. Foto: Hugo Ryvik

Bare Granada har marginalt billigere restauranter enn Las Palmas med en indeks på 51,02 mot 51,06. Santa Cruz har 53,88.

Den billigste storbyen i Europa er Lviv i Ukraina med en indeks på 17,88. Innbyggerne i Lviv har imidlertid Europas laveste kjøpekraft på Numbeos indeks.

Stavanger Europas dyreste

Den dyreste storbyen i Europa er Stavanger i Norge, hvor restaurantprisindeksen ligger på 143,54,. Stavanger er med andre ord nesten tre ganger dyrere enn Las Palmas.

Trondheim er nummer tre blant de dyreste, Oslo nummer åtte og København nummer ti av en liste som inneholder 192 byer. Bergen, Århus og Ålborg er blant de 20 dyreste.

De svenske storbyene ligger fra nummer 30 (Stockholm) til nummer 47 (Uppsala).

Santa Cruz De Tenerife er i den nedre enden av listen som nummer 123 og Las Palmas nummer 127.

Slik lages rangeringen

Dataene Numbeo baserer seg på er innrapportert av leserne, og ikke basert på offisielle tall eller inngående studier. 192 byer i Europa er med på listen.

Indeksen er lagt opp slik at New York i USA er referansen med en indeks på 100. En by som har indeksen 120, har med andre ord 20 prosent dyrere restauranter enn New York.