Ryanair forhandler om gjenåpning av flybaser på Kanariøyene

Flyselskapet Ryanair forhandler for tiden med den den regionale regjeringen om en gjenåpning av flybaser på Kanariøyene.

Arkivfoto: Canariajournalen

Dette ble bekreftet i en kunngjøring fra Ryanair på en pressekonferanse onsdag.

Selskapet uttrykker også stor interesse for andre regioner i Spania, blant annet Menorca på Balearene, Cantabria og Galicia.

Ryanair har vært aktiv i Spania i 20 år, og håper å bli det ledende flyselskapet i gjenopphentingen etter corona-pandemien, ifølge Ryanair DACs direktør, Eddie Wilson.

Målet er å frakte cirka 50 millioner passasjerer i landet.

I 2019 fraktet Ryanair 46,6 millioner passasjerer i Spania.

En avtale er tegnet med Boeing om 210 nye fly de neste fem årene. 50 av disse skal settes inn i trafikk på det spanske markedet.

Planen er at antallet ansatte skal vokse fra 6000 til 10 000 de neste fem årene.

Direktøren for Ryanair-gruppen, Micahel O'Leary, har indikert at selskapet planlegger å utnytte tomrommet etter flyselskaper som har forsvunnet eller minsket aktiviteten i Spania, slik som Norwegian og Thomas Cook.

Selskapet skal i mars ha kjøpt inn 80 prosent av drivstoffet selskapet trenger frem til mars 2023 til en pris av 63,64 dollar per fat.

O'Leary hevder at de derfor ikke behøver å øke prisene, i motsetning til en del konkurrenter som ikke har sikret seg drivstoff før prisøkningen.