Redningssenter for ville dyr og fugler på Gran Canaria har fått det nyeste i operasjonsutstyr

Centro de Recuperación de Fauna Silvestre, et senter på Gran Canaria som opererer, restituerer og redder ville dyr og fugler, har fått en topp moderne operasjonssal med det nyeste og beste av utstyr.

Denne havskilpadden blir operert etter å ha fått skallet ødelagt. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Senteret drives av øyrådet på Gran Canaria og får inn over 2000 skadde dyr og fugler årlig. Mange havskilpadder blir blant annet operert og reddet her og satt ut i havet igjen.

Senteret har vært drevet i over 30 år, og staben har i årevis etterlyst bedre operasjonsutstyr. Mange av dyrene som kommer inn har kompliserte skader.

Nå er det blant annet installert et høydejusterbart operasjonsbord med god belysning og utstyr for å holde skilpaddene i riktig posisjon når de opereres, skriver øyrådet i en pressemelding.

Det fins også et oksygengenereringssystem som er koblet til en bedøvelsesmaskin, et høytrykksbor og en oscillerende sag – ofte er det nødvendig med amputasjoner av skilpaddefinner som er skadet av plastnett, ifølge senterets direktør, Pascual Calabuig.

Endoskopisystem, en bærbar røntgenmaskin, et system for overvåking av anestesi og et Doppler-ultralydsystem for å måle havskilpaddenes puls er også på plass.