Tre mindreårige reddet fra tvangsprostitusjon på Lanzarote

Redningsaksjon: Tre mindreårige som hører hjemme på et ungdomshjem er reddet fra tvangsprostitusjon i Arrecife på Lanzarote av politiet.

Her blir en av de arresterte ført bort av politiet. Foto: Skjermdump fra politiets video.

De mindreårige skal ha blitt tvunget til å ta narkotika og prostituere seg i nattklubber etter å ha blitt fanget fra ungdomshjemmene de bodde på og låst inne i en leilighet.

Se film fra politiets ransakinger på Twitter.

I leiligheten ble de strengt overvåket og fikk bare komme ut når de ble hentet for å kjøpe klær og andre personlige artikler mens de ble passet på.

Om kveldene ble de hentet for å jobbe med å selge kroppene sine på klubbene hele natten gjennom, skriver Policia Nacional i en pressemelding.

Hallikene beholdt 70 prosent av inntektene og de tvangsprostituerte måtte betale husleie til hallikene av pengene de satt igjen med.

Pengene hallikene fikk inn ble hvitvasket i flere forskjellige firma registrert på stråmenn som alle ble drevet av gjenglederen. Åtte personer er pågrepet, og alle hadde høye pengebeløp stående på bankkontoer.

Seks eiendommer i Arrecife ble gjennomsøkt av politiet.

Det ble funnet 48 000 euro i kontanter, 200 gram kokain og annen narkotika, en pistolkopi og dokumenter med navn på jenter, seksuelle tjenester, mobiltelefonnummer, informasjon om kjøretøy som ble brukt og notater om penger.