Las Palmas gjør seg lekker for turistene

Gran Canarias hovedstad Las Palmas tar nye grep for å vinne flere turister. Santa Catalina-parken er snart ferdig pusset opp, cruisebåthavnen er i ferd med å bli bygd ut, og en maritim park og et kjempeakvarium er på gang. Nå er det Pueblo Canario sin tur.

Pueblo Canario i Las Palmas står for tur for fornying. Foto: Gran Canarias turistråd.

Pueblo Canario er en kopi av en tradisjonell, kanarisk landsby som ligger i Las Palmas.

Det som skal skje er at den skal bli bygd om etter modell av den spanske landsbyen som ligger i Barcelona for å reaktivere den som turistattraksjon.

Gran Canaria i miniatyr

Den kunstige landsbyen skal representere og presentere alle de 21 kommunene på Gran Canaria, og blir dermed et slags mini-Gran Canaria.

Det skal også legges til rette for at bryllupsseremonier kan bli holdt der, og severingstilbudet, med vekt på tradisjonell, kanarisk mat og drikke, skal oppgraderes.

Vil ha flere turister

Turistbarometeret Exceltur viser at byens anstrengelser for å vinne tilbake turister har begynt å virke. Årlig blir byen besøkt av 1,5 millioner turister.

I løpet av fjoråret fikk Las Palmas besøk av 654 000 turister som ferierte i turistområdene lenger sør på øya. En kampanje blir kjørt for å lokke disse til å besøke Las Palmas, og prognosene viser at tallet vil stige til over én million i løpet av året.

Satser mye på cruiseturister

Dessuten fikk byen besøk av 570 000 cruiseturister i cruisesongen 2013/2014. Nå ønsker rederiet Carnival Cruise Lines, som har 60 prosent av denne trafikken, å åpne en base i Puerto de La Luz, havnen i Las Palmas.

Neste år skal en maritim park rett ved cruisebåthavnen og Santa Catalina-parken stå klar. Planene om å bygge et gigantakvarium i samme område skrider også frem, og vil bidra til å dra enda flere turister til Las Palmas.

Arbeidet med å reorganisere og pusse opp Santa Catalina-parken til noe som ligner slik den fremsto i de gamle storhetsdagene som byens viktigste treffsted, skal være ferdig i september i år.