Ber om maksimalt samarbeid med innbyggerne etter terrorangrepene i Spania

Etter et minutts stillhet i dag for ofrene etter terrorangrepene i Barcelona og Cambrils, ba den spanske regjeringens delegat på Kanariøyene, Mercedes Roldós, i en tale innbyggerne om maksimalt samarbeid gjennom at de varsler om ethvert alarmerende tegn.

Spania er fortsatt på anti-terrornivå 4, slik landet har vært siden 2015.

Hun ber om at statlige sikkerhetsstyrker, nasjonalt politi eller lokalt politi blir varslet slik at kan gjøre jobben sin.

Hun sa også at det nå er tid for å stå samlet mot terroren, slik den spanske befolkningen har gjort etter tidligere terrorangrep.

Ros til sikkerhetsstyrkene og politiet

Roldós ga ros til sikkerhetsstyrkene, det nasjonale politiet og Guardia Civil for innsatsen de har gjort og for den uvurderlige forebyggende innsatsen som har ført til at over 200 personer er pågrepet siden Spania gikk opp til det nest høyeste beredskapsnivået for anti-terror, nivå 4, i 2015.

Noen av disse er pågrepet på Kanariøyene.

Fernando Valero de Marcos, representant for det nasjonale politiet på Kanariøyene, og Carlos Rodríguez, representant for Guardia Civil på Kanariøyene, understreket at de alltid er på vakt mot terrorisme. Rodriguez uttalte at Guardia Civil vil fortsette å gjør alt de kan for å hindre terrorangrep.

14 døde og 100 skadde

En varebil meide i høy hastighet ned fotgjengere og syklister i La Rambla i Barcelona på torsdag, og en personbil kjørte ned og skadet sju personer i Cambrils ti mil fra Barcelona.

14 personer er bekreftet drept i terrorangrepene, og 100 er skadet. Fem terrorister er drept og fire mistenkte terrorister pågrepet. IS har tatt på seg ansvaret for terroren.

Tags