Her er det dyrest og billigst å overnatte på Gran Canaria

Hotellene i Meloneras, Bahia Felíz og San Agustín hadde de høyeste romprisene på Gran Canaria i 2015.

Denne oversikten over hotellpriser i turistområder på Gran Canaria viser hvor det er dyrest og billigst å bo. Ill; Gran Canarias turistråd

Sonnenland, Tauro-Playa del Cura og Puerto Rico hadde de laveste hotellprisene, viser en fersk studie for turiståret 2015 fra turistråder på Gran Canaria.

Nesten 153 euro per døgn

Gjennomsnittsprisen per døgn for et hotellrom i Meloneras, som ligger i sør og er Gran Canarias mest eksklusive turistområde, var 152,65 euro i fjor.

I Sonnenland, som ligger like ved Meloneras, kostet et hotellrom 45,06 euro per døgn i gjennomsnitt, over 107 euro mindre.

Overraskende dyrt i San Augustín

San Augustín, det eldste turistområdet på Gran Canaria, ligger ikke så langt unna Meloneras, som er det nyeste turstområdet. Det var i San Augustín masseturismen startet på Gran Canaria, initiert av svenskene på 1960-tallet.  

Det er med andre ord mange gamle hoteller San Augustín. Likevel er prisnivået det tredje høyeste på Gran Canaria.

I fjor lå gjennomsnittsprisen for et rom på 93,46 euro i San Augustín. Turistrådet tror at en oppussing av offentlige områder har bidratt til en prisøkning for overnatting.

Tauro-Playa del Cura billigst i sørvest

I norske turisters favorittområde lenger vest var Puerto de Mogán dyrest med en gjennomsnittspris på 70,53 euro per døgn.

Tauro-Playa del Cura var billigst med 52,87 euro.