Over 2500 straffet for smittevernbrudd i Las Palmas siden juli

CORONA-KRISEN: Det lokale politiet i Las Palmas har ilagt over 2500 sanksjoner for brudd på smittevernregulativet siden juli.

Lokalt politi sjekker om smittevernregulativet overholdes på Canteras-stranden i Las Palmas. Foto: Policia Local LPA

Sivilkledd lokalpoliti i Las Palmas har i løpet av bare fire dager ilagt 177 bøter for brudd på smittevernregulativet, rapporterer kommunen i en pressemelding i dag, søndag.

Det har vært en stor smitteøkning i Las Palmas i august, mest fordi smittevern har blitt neglisjert.

Byen har 2095 av de drøyt 3600 aktive smittetilfellene som var bekreftet av helsemyndighetene på Kanariøyene i går, lørdag.

Antallet smittetilfeller på Kanariøyene steg med 297 fra fredag til lørdag, og det ble registrert ett nytt dødsfall. Totalt er det registrert 173 dødsfall.

I Las Palmas har det vært 43 dødsfall.

175 covid-pasienter ligger på sykehus, og 27 av disse får intensivbehandling. Hele 114 av de innlagte ligger på sykehus i Las Palmas.

Smittevernregulativet er strammet til, og overvåkingen er økt både fra staten, regionalt og i Las Palmas kommune den siste tiden, for å bremse smittespredningen.

Det sivilkledde politiet i Las Palmas er særlig aktive på strendene og i andre områder hvor det er mye folk. De sjekker også på gater, torg, i parker, kjøpesenter og på overnattingssteder.

55 sanksjoner er siden tirsdag ilagt på hoteller i Las Palmas. Ett lokale har blitt stengt. 122 bøter er ilagt for manglende eller feil bruk av munnbind eller ansiktsmaske.

Temaside om covid-19 på Kanariøyene