Over 1400 tiltak i forbedringsplan for turismen

Kanariøyenes plan for infrastruktur for turisme, omfatter 1436 arbeider som skal utføres.

Statsråd Yaiza Castillo (nr. 2 fra høyre) presenterte planen i går. Foto: Turistdepartementet

Kostnadsoverslaget er foreløpig på 676 millioner euro, men alle arbeidene er ikke kostnadsberegnet ennå.

En oppdatert utgave av planen, som har akronymet PITCAN, ble presentert av turisme-, handels- og industriminister, Yaiza Castilla, på fredag.

I planen er det beregnet at det blitt 28,9 heltidsjobber per år i gjennomsnitt for hver million euro som investeres i disse arbeidene.

Det er også beregnet at hver euro som brukes på arbeidene, vil gi en økt produktivitet i turismen på 1,83 euro.

I tillegg er det beregnet at hver euro investert, vil gi en økning i Kanariøyenes bruttonasjonalprodukt på 0,91 euro.

For hver euro som investeres, vil det angivelig bli 0,17 euro  mer i skatter og avgifter fra inntekt, forbruks- og lisensavgifter og kommunale avgifter, i tillegg til ytterligere 0,17 euro i trygdeavgift.

Planen omfatter også systematiserings og koordineringsprosesser, digitalisering, oppretting av mobilapper for innbyggere og turister hvor de kan følge arbeidenes fremdrift, og analyser av hvilken sosialøkonomisk påvirkning tiltakene vil få.

Målet med planen er å gi en større strategisk dimensjon til investeringer i infrastruktur for turisme på de åtte Kanariøyene, og tilpasse dem til det reelle behovet, ifølge Castilla.

Den gjeldende PITCAN omfatter perioden 2017-2023.

Et eksempler på arbeider som ligger i planen er strandpromenade fra Arguiunguín til Anfi-stranden i Mogán kommune på Gran Canaria, et arbeid som utføres i flere faser.

Tags