Ordføreren i Mogan siktet og satt på frifot

Ordføreren i turistkommunen Mogan på Gran Canria, Onalia Bueno, er siktet for valgfusk, men slipper varetektsfengsling.

Onalia Bueno, ordfører i Mogan. Foto: Ayuntamiento de Mogan

Bueno, varaordfører Mencey Navarro, og sosialråd Tania Alonso ble i går arrestert, og politiet gjennomsøkte arkiver og datamaskiner i kommunehusene i Mogan og Arguineguin for å sikre bevis.

De tre politikerne skal ha blitt siktet og frigitt på ordre fra domstolene i San Bartolome de Triajana etter å ha forklart seg, skriver avisen El Dia.

Det skal være tatt ut siktelse for valgfusk under kommunevalget, og etterforskningen fortsetter.

Politikerne er mistenkt for å kjøpe stemmer under kommunevalgene i 2015. Alle tre tilhører høyrepartiet Ciuca, som vant de to lokalvalgene i Mogan.

Bueno og Navarro har varslet at de skal holde en pressekonferanse om saken i dag, fredag.

Politiet tok angivelig med seg Bueno og Navarro under gjennomsøkningen av de forskjellige kommunearkivene, som pågikk hele dagen i går.

Domstolen bekrefter at det er en straffesak som ble innledet i 2015 for forskjellige lovbrudd mot den offentlige administrasjonen, og at saken ble gjenåpnet i fjor.

Bueno ble angivelig også arrestert i 2007 i den såkalte  Gondola-saken, også da anklaget for valgfusk. Hun forlot den gangen partiet hun tilhørte, Partido Popular (PP).

Senere kom hun tilbake med Ciuca og utfordret PP i Mogan. I 2011 ble hun ordfører i kommunen, og har vunnet de to påfølgende valgene også. I 2019-valget fikk partiet absolutt flertall.

Tags