Canarias 7 presenterer de sju vakreste landsbyene på Kanariøyene

Avisen Canarias 7 har laget en liste over det journalisten mener er de sju vakreste landsbyene på Kanariøyene. Tre ligger på Gran Canaria. kan du gjette hvilke?

Trange smug i den bratte, gamle bydelen som klamrer seg fast i en bratt fjellvegg i Puerto de Mogan på Gran Canaria. Foto: Egil Ryvik

Her er listen fra Canarias 7:

Tejeda (Gran Canaria): Fjellandsby som er utnevnt til en av de vakreste landsbyene i Spania, med utsikt til naturmonumentene Roque Nublo og Roque Bentayga. Utrolig vakkert under mandeltreblomstringen i februar/mars.

Arucas (Gran Canaria): Ligger nord på øya og har en katedrallignende kirke, romproduksjon, et kommunalt museum som gir godt innblikk i øyas historie, og vakre hageanlegg, slik som Jardines de la Marquesa.

Puerto de Mogán (Gran Canaria): Sørvest på øya ligger denne fiskerlandsbyen som er gjort om til turistby i flere trinn siden 1980-årene. På åttitallet ble havneområdet bygd ut med lave, hvite bygninger i italiensk stil med smale gater og smug kun for fotgjengere, og plantet mange nydelige vekster. Et fint sted å oppleve fabelaktige solnedganger. Favorittsted for svært mange turister.

Betancuria (Fuerteventura): Kanariøyenes første hovedstad, som ikke lenger er hovedstad, har bevart sin skjønnhet der den ligger i hjertet av Fuerteventura. Hvitkalkede hus med balkonger og en kirke, Santa Maria-kirken, som stammer fra 1500-tallet

Teguise (Lanzarote): Var en gang i tiden administrativ hovedstad på Lanzarote, og er i dag senter for kultur og turisme. Kaktushage, piratmuseum og slott.

Yaiza (Lanzarote): Byen på sørsiden av Lanzarote er hjemmet til La Geria, Kanariøyenes mest kjente vinmerke. Vindruer dyrkes i groper i svart, vulkansk jord. Undervannsmuseum, det første i Europa med skulpturer på tolv meters dyp som fungerer som rev for det marine livet. Timanfaya nasjonalpark og grønn sjø.

La Orotava (Tenerife): Erklært artistisk, historisk senter i 1976.  Hus med kanariske trebalkonger, blomster og palmer i mengder, Hiejuela del Botánico, 4000 kvadratmeter med øyas mest spesielle vekster.