Akvariet i Las Palmas skal ha 17 utrydningstruede arter

Det gigantiske, nye akvariet som er under bygging i Las Palmas, Poem of the seas, skal inneholde 350 arter, hvorav 17 er utrydningstruede.

Bestanden av tequilafisken er kritisk- kun 50 eksemplarer i frihet fins i live i dag. Foto: Creative Commons-lisens / Loury Cedric

For tre av de 17 artene er bestanden kritisk, skriver avisen Canarias 7, som viser til informasjon fra biologen Alberto Castellanos, som jobber for akvariet.

En av disse er tequilafisken, Zoogoneticus tequila, som det bare fins 50 eksemplarer av ute i naturen i en liten dam i Teuchitlán, Mexico.

Salamandere, tigerfisk og rokker

Dessuten amfibiet Proteus anguinus, en olm i salamanderfamilien som bor i visse huler i Slovenia og Kroatia, og Neurergus kaiseri, en flekkete salamander som kun lever i visse regioner i Iran.

I tillegg afrikansk tigerfisk (Hydrocynus vittatus), som i Europa etter sigende bare er å se i to akvarier og rokker av arten Himantura chaophraya, som angivelig kun fins i akvarier. Det er også planer om å ha havskilpadder av arten glattkarett (Caretta caretta) i akvariet.

Hensikten med å ha de truede artene i akvariet er, ifølge Castellanos, er å få dem til å reprodusere seg og senere slippe dem ut i naturen, og på den måten bidra til å konservere artene.

Åpner i september

Etter planen skal akvariet, som angivelig blir verdens nest største etter et akvarie i Kina, åpne i september. 

Det blir 8500 kvadratmeter stort i areal og får 38 forskjellige utstillingstanker som fylles med 7509 millioner saltvann og ferskvann.

I tillegg skal de ha en liten, tropisk regnskog, hageanlegg og et serviceområde for besøkende. 

Se bildeserie av hvordan akvariet skal bli