Aktiv turisme på Kanariøyene øker i popularitet

Nesten 1,15 millioner turister var på en eller annen form for aktiv ferie på Kanariøyene i fjor, og de brukte mer penger enn gjennomsnittsturistene.

Klatring er en populær aktivitet på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik

Omsetningen fra aktiv turisme var på mellom 1.410 og 1.487 millioner euro i fjor, over ti prosent av den totale turismeomsetningen, la Kanariøyenes forening for aktiv turisme frem på fredag.

Lengre opphold og større forbruk

Disse turistene oppholder seg lenger enn gjennomsnittsturistene på Kanariøyene: 10,2 dager imot 9,5 i gjennomsnitt for alle turister.

De bruker også mer penger per dag enn gjennomsnittsturisten.

Egen nettportal

Mye av aktivitetsturismen på Kanariøyene blir markedsført og solgt gjennom internettportalen Canary Active. I dag er over 200 selskap registret her.

På Canary Active finner  du blant annet  tilbud om vandring, sykling, paragliding, surfing, strikkhopping, ravineklatring, coastering (multisport ved kysten), rapellering og rundturer i tillegg til transport- og overnattingstilbud

 2. desember er det en konferanse for arrangører av aktiv turisme i messehallen Infecar i Las Palmas. På konferansen skal det legges opp strategier for forbedringer av tjenester og synliggjøringen av tilbudet, og dessuten for å øke profesjonaliteten og styrke Kanariøyenes posisjon på området.