Miljøorganisasjon har trykt opp 5000 postkort mot oljeutvinning ved Kanariøyene

Organisasjonen Clean Ocean Project har trykt opp 5000 postkort mot oljeutvinning i farvann ved Lanzarote og Fuerteventura.

Clean Ocean Project har laget postkort mot oljeutvinning. Design: Mikol Olivares.

Postkortene er designet av kunststudenten Mikol Olivares, og gir er klar og tydelig beskjed: ”Si nei til oljeplattformer på Kanariøyene”.

Meningen med kortene er at turister på Kanariøyene også skal engasjere seg mot oljeutvinning, og spre budskapet til slekt og venner ved å sende dem kortet, skriver organisasjonen på sine hjemmesider.

De skal gjøres oppmerksomme på at skjønnheten, naturen og ektheten til Kanariøyene er i fare, og at Spanias plan for kraftproduksjon er basert på olje, ikke fornybar energi.

Samler underskrifter

Clean Ocean Project koordinerer en kampanje mot oljeutvinning sammen med andre organisasjoner, som Surfrider Foundation, og privatpersoner.

Postkortene deles ut til turister på Fuerteventura og Lanzarote. Samtidig samles det inn underskrifter mot oljeutvinning.

Hittil er samlet over 16 000 underskrifter, ifølge organisasjonen. Målet er 100 000, omtrent like mange som antall innbyggere i Fuerteventura.

Oljelisenser skaper storm

Den spanske regjeringen ga tidligere i år oljeselskapet Repsol lisens til å lete etter olje utenfor kysten av Lanzarote og Fuerteventura.

Det har skapt store bølger både blant kanariske politikere og befolkningen på øygruppen.

Mange mener at oljevirksomhet kan skade turismen, som er hovednæringen på Kanariøyene, og utgjøre en stor fare for natur og miljø.

Regjeringen på Kanariøyene og øyrådene på Fuerteventura og Lanzarote har klaget saken inn for spansk høyesterett og EU. I høyesteretten fikk de ikke medhold. EU-kommisjonen har fortsatt saken til behandling.

Tags