Over 100 båter vil delta i protest mot oljeboring ved Kanariøyene

Savecanarias.org har organisert en frivillig protestflåte, Flota Sandía contra Repsol, med 100 småbåter og 15 større båter. På søndag skal de seile ut til området ved borebrønnen øst for Fuerteventura. 

Boreskipet ligger øst for Fuerteventura. Ill: Live Ships Map / Canariajournalen.no / Rowan Companies

Båtene skal gjennomføre en fredelig protest like utenfor eksklusjonsområdet rundt borebrønnen Sandía, hvor boreskipet Rowan Reanaissance driver leteboring på oppdrag for oljeselskapet Repsol.

Oljebrønnen ligger 55 kilometer øst for Fuerteventura. Hvis været tillater det, skal flåten samles på søndag 30. november klokken 9.30 mellom Fuerteventura og den lille øya Los Lobos, i nærhetene av Playa de la Concha på koordinatene 28 ° 43'58.12 "Nord, 13 ° 49'32.47" Vest.

Deltagelsen overgår med god margin arrangørenes forventninger.

Selv de som ikke har lov til å gå lenger enn 12 nautiske mil ut fra kysten, kan delta. Grensen for ekslusjonssonen ligger 25 nautiske mil fra kysten. 

Rowan Renaissance borer for fulle mugger, og skal allerede ha nådd ned til over 1500 meters dyp fra havoverflaten. Brønnen skal bores ned til 3170 meters dyp.

Greenpeace har nå betalt 50 000 euro i kausjon for skipet Arctic Sunrise, som var satt i arrest på Lanzarote etter å ha gjennomført en protestaksjon rett over borebrønnen. Skipet er på vei til Valencia for å støtte 17 Greenpeace-aksjonister som er tiltalt for å ha aksjonert på et kjernekraftverk.

Tags