Oljeboring ved Kanariøyene ferdig 12. januar

Oljeselskapet Repsol gikk 7. januar ut med informasjon om at prøveboringen øst for Fuerteventura vil nå den planlagte dybden på cirka 3100 meter den 12. januar.

Oljebrønnen "Sandia", som bores nå, ligger 54 kilometer øst for Fuerteventura. Rowan Renaissance skal ha boret ferdig brønnen ved Kanariøyene om fire dager. Ill: Repsol

Brønnen skal deretter forsegles, en operasjon som etter planen skal være ferdig 20. januar. Boringen var per i går, etter 51 dagers boring, nådd 2900 meters dybde, inkludert havdybden på drøyt 800 meter.

Resultater klare ved månedsskiftet

I månedsskiftet januar/februar skal resultatene fra prøveboringen kunngjøres. Avhengig av resultatet, skisserer Repsol tre scenarioer for hva som vil skje videre:

  • Boreskipet Rowan Renaissance, som er leid inn i to år av Repsol, og koster 600 000 dollar per dag, blir i området for å bore prøvebrønn nummer to.
  • Boreskipet flyttes til Angola for å utføre oppdrag der, og kommer tilbake for å jobbe videre på Kanariøyene om noen måneder.
  • Hvis resultatene er negative, blir leteboringen ved Kanariøyene avsluttet.

Ikke hengt opp i oljeprisene

Repsol avviser at de fallende oljeprisene har betydning for avgjørelsen som blir tatt i denne fasen, i og med at det vil ta fem-seks år til utvinningen kan starte hvis det blir funnet utvinningsverdige forekomster.

Tidligere denne måneden antydet nettsiden Canaryports.com, som refererte til ikke navngitte kilder i Repsol, at det ikke var funnet utvinningsverdige ressurser ved Kanariøyene, og at Repsol ville trekke seg ut av området denne måneden.

Tags