Ny bomboring etter olje ti mil fra Kanariøyene

Australias tredje største oljeselskap, Tangiers Petroleum, avslutter leteboringen etter olje i marokkansk farvann. Årsaken er at selskapet boret tørt like ved stedet hvor Repsol skal letebore på kanarisk side av delegrensen.

Tangiers Petroleum har lett etter olje utenfor Marokko, men gir nå opp. Ill: Tangiers Petroleum.

Tidligere i år trakk de to største australske oljeselskapene, Genel Energy after Cairn Energy, seg ut av Marokko fordi de ikke fant drivverdige oljeforekomster etter prøveboringer i samme farvann.

Gir opp letingen

Det er den marokkanske avisen Teleque 1 som skriver at Tangiers Petroleum heller ikke har funnet drivverdige forekomster, og derfor også trekker seg ut.

Selskapet skal senest ha boret ned til 3158 meters dybde i oljeblokken TAO-1 utenfor Tarfaya og 100 kilometer øst for Lanzarote og Fuerteventura. Dette er den fjerde mislykkede letebrønnen som er boret.

Stort område

Tangiers har åtte lisenser til leteboring på marokkansk side i et område som dekker 11 281 kvadratkilometer.

Et annet oljeselskap, Kosmos Energy, har boret en tørr brønn i området, og har planer om å bore en ny letebrønn tidlig neste år.

Borer bare en brønn på kanarisk side

Repsol skal prøvebore 55-60 kilometer øst for de to øyene i årets siste halvår, og regner det som opp imot 20 prosent sannsynlig at de finner drivverdige forekomster. 

De dårlige leteresultatene på marokkansk side av meridiangrensen gjør imidlertid at de kan komme til å nøye seg med å bore en brønn i stedet for tre, som opprinnelig var planlagt, hvis den første er tørr.

Tags