Greenpeace setter inn flaggskipet i anti-olje-kampanje

Greenpeace-skipet Rainbow Warrior seiler til Valencia, Ibiza og Mallorca for å advare om farene med oljeutvinning ved Kanariøyene og Balearene

Greenpeace Warrior går inn i kampen mot oljeutvinning ved Kanariøyene og Balearene. Foto: Greenpeace

Mandag 9. juni er skipet på plass i Valencia. Greenpeace peker i en pressemelding på at det rike økosystemet ved Kanariøyene og Balerarene er truet, og at miljøet, fisket og turismen er i alvorlig fare.

Det fins ingen sikker måte å bore etter olje på store havdyp, og slike brønner utgjør en enorm fare for utslipp, branner og forurensing, hevder organisasjonen.

70 000 nye underskrifter

For to uker siden ble oljeselskapet Repsols miljøkonsekvensanalyse for oljeutvinning ved Kanariøyene godkjent av det spanske miljødepartementet.

Siden da har underskriftsaksjonen "Save Canarias" fått over 70 000 nye underskrifter, og på lørdag var det massive protester mot oljevirksomhet på Kanariøyene.

Folk demonstrerte også i Bilbao, Madrid, Barcelona, ​​Sevilla, Granada, New York, Berlin, Bristol, Polen, Kroatia, Uruguay og andre land.

Staten snur ikke

Kanariøyenes president, Paulino Rivero, ber Spanias regjering om å revurdere saken.

I sin blogg på søndag viser han til at det spanske folket gjennom demonstrasjonene på lørdag sier rungende ”nei” til at Repsol skal få lete etter olje ved Kanariøyene.

Enrique Hernandez Bento, undersekretær i det spanske industri, energi og turismedepartementet, sa i går til pressen at staten vil gi endelig klarsignal til at Repsol kan starte prøveboringen så snart selskapet har gjort hjemmeleksen sin og lagt fram “visse tekniske rapporter”.

Tags