Oljeeventyret på Kanariøyene er over

Oljeselskapet Repsol skal ha besluttet å sende boreskipet Rowan Renaissance på nye oppdrag i Angola etter avsluttet boring av brønnen «Sandia» øst for Fuerteventura denne uken.

Rowan Renaissance har boret etter olje ved Kanariøyene siden 18. november, og er nå ferdig med den første brønnen. Kun plugging gjenstår. Foto: Rowan Companies

Det er funnet olje og gass blandet med vann, men det ligger i tynne skikt og er ikke utvinningsverdig, ifølge en erklæring i dag fra Repsol, skriver Canarias Ahora.

Dermed er det klart at selskapet ikke fortsetter med leteaktiviteter ved Kanariøyene, 14 år etter at den kontroversielle saken ble rullet i gang. 

Boringen  i "Sandia" nådde 11. januar 3093 meters dybde, inkludert drøyt 800 meters havdybde.

Tre valgmuligheter

Opprinnelig var det planer om å bore en brønn nummer to hvis det ble funnet utvinningsverdige forekomster i den første brønnen. Da skulle boreskipet enten bli flyttet direkte til den andre brønnen, eller gå løs på oppdrag for Repsol i Afrika og komme tilbake for å bore brønn nummer to etter en tid, ifølge Repsol.

Hvis resultatene fra den første brønnen var negative, ønsker Repsol etter sigende å avslutte all leteaktivitet ved Kanariøyene.

Da prosjektet ble satt i gang, anslo Repsol muligheten for å finne utvinningsverdig olje ved Kanariøyene til 15-20 prosent.

Tags