Spanske banker annullerer tre millioner bankkontoer

Har du fått blokkert din spanske bankkonto fordi banken ikke har fått godkjent identifikasjonsbevis fra deg? Da har du under to uker på deg til å berge pengene.

Tre milloner spanske bankkontoer er blokkert. 1. september blir de annullert, og konotoinnehaverne mister pangene som står der. Foto: Hugo Ryvik

Bankkunder som ikke har levert godkjent, oppdatert identifikasjonsbevis til bankene sine i løpet av august, kan regne med at kontoene blir annullert den 1. september. Staten overtar pengene som står på kontoene.

Dette vil skje med tre millioner bankkontoer i Spania som ble sperret i mai fordi det manglet identifikasjonsbevis, skriver avisa Elconfidencialdigital.com.

50 millioner private kontoer

I Spania fins det rundt 70 millioner bankkontoer. 50 millioner av disse er private, ifølge finanskilder avisa har fått informasjon fra.

Det blir anslått at rundt fem prosent av kontoinnehaverne ikke vil levere gyldig dokumentasjon innen utgangen av august.

Utvidet frist

Egentlig skulle dette vært levert innen mai. Da ble kontoene sperret, men myndighetene ga innehaverne av de blokkerte kontoene tre måneder ekstra til 31. juli til å levere den nødvendige dokumentasjonen.

Deretter utvidet de fristen med en ekstra måned til 31. august.

Blir det ikke gjort nå, er kontoene og pengene tapt for alltid. I tillegg til å levere identifikasjonsbevis må du nå på tampen også opprette en ny konto som de blokkerte pengene kan overføres til.

Den spanske regjeringens krav er at alle spanske banker skulle samle inn og digitalt lagre oppdatert personidentifikasjon for alle sine kunder senest 30.april. Dette er et tiltak i kampen mot hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme.

Tags