Nyskapende salgskanal skaper spennende muligheter for lokale matprodusenter

Øyrådet på Gran Canaria skriver i en pressemelding, at 90% av de tilknyttede produsentene til plattformen Gran Canaria Me Gusta mener at nettsalg vil få en nøkkelrolle for deres virksomhet i fremtiden.

Øyrådet har gjennomført en spørreundersøkelse blant produsentene og bedriftene som er tilknyttet plattformen Gran Canaria Me Gusta. En salgskanal under plattformen ble startet i mars i sammenheng med pandemikrisen for å tilby en handelsplass på nettet. I oppstartsfasen holdt plattformen på å knele på grunn av den store pågangen.

I undersøkelsen som ble gjennomført blant annet med tanke forbedringer av salgskanalen, vurderer 85% av produsentene plattformen som innovativ og unik. 90% av de tilknyttede produsentene mener, grunnet erfaringen fra de første ukene på plattformen, at det digitale markedet Gran Canaria Me Gusta vil spille en nøkkelrolle i videre virksomhet.

Mer enn 60 prosent av bedriftene og produsentene som er spurt, mener at deres situasjon hadde vært mye verre uten dette initiativet. Øyrådet oppfordrer folk til å kjøpe mer lokalproduserte varer, for å bidra til å sikre en bærekraftig fremtid for små og mellomstore lokale produsenter.

Med tanke på forbedring mener en del av produsentene at det vil være fordelaktig dersom plattformen får et eget leveransesystem. Andre forslag er økt promotering og en mer visuell fremstilling av produktene i plattformen. De ønsker også flere kategorier, der en av disse er for økologiske produkter, som har emballasje beregnet til gjenbruk, for å redusere bruken av plast.

Mer enn halvparten av bedriftene melder om en ordreøkning på mellom 10 og 30%, 9% melder en økning mellom 30 og 50, mens cirka 10% melder om en økning på mellom 50 og 70% i antall ordrer. Forespørselen og oppslutningen tilsier at dette ikke er en løsning som vil falle bort, men derimot vare, og være en del av fremtiden for kortreiste produkter.

“Det er ingen tvil om at det vil gagne den tradisjonelle primærsektoren å modernisere seg, enten i en slik plattform eller på andre måter, slik at de holder tritt med den utviklingstrenden vi ser nå i dag. Målet er ikke bare å komme oss gjennom denne krisen, men å sikre et sterkt internt marked. Det handler om å støtte de lokale produsentene og bidra til å sikre en bærekraftig fremtid”, uttaler direktøren for handel og industri i øyrådet på Gran Canaria, Juan Manuel Gabella.

Her kan du se hva som tilbys: https://grancanariamegusta.com/#tiendas