Ny tilstramming av smitterestriksjoner på Tenerife

Reising inn og ut av Tenerife begrenses, og maksimalt seks personer kan samles til julemåltider på øya.

Smittespredningen på Tenerife har vært ute av kontroll i flere uker nå,- julen må feires med strengere smittevern. Foto: cerrophoto

Kun folk som bor sammen under samme tak kan være sammen i grupper, både i det offentlige og privat. Unntatt 4 av juledagene, det vil si 24., 25. og 31.desember samt 1. januar, da opptil seks personer kan samles.

Dette er tre av nye tiltak som ble vedtatt av den kanariske regjeringen i går kveld, onsdag, for å få kontroll på smittespredningen på Tenerife.

Vedtaket ble kunngjort av president Ángel Víctor Torres etter et ekstraordinært møte i går kveld.

Det har vært flere runder med tilstramminger uten at smittespredningen er nevneverdig redusert på øya.

De nye tiltakene gjelder fra midnatt 18. desember og i 14 dager fremover.

Reiser til og fra Tenerife begrenses i perioden 18. desember til 1. januar. Det frarådes å reise mellom kommunene på øya, og fra andre Kanariøyer til Tenerife, og vice versa.

Det blir portforbud fra klokken 22 i stedet for 23 til klokken 6 på morgenen. 24., 25. og 31. desember starter portforbudet klokken 00.30.

All cateringvirksomhet forbys, bortsett fra hentemat og levering på døren. Buffeter og servering ved bardisker tillates ikke. 

Maksimalt fire personer kan   sitte ved hvert bord, og det skal være to meters avstand mellom bordene. Dams og underholdning er forbudt.

Serveringssteder utendørs reduseres til maksimalt halv kundekapasitet, og innendørs en tredels kapasitet..

I kjøpesenter er det maksimalt en tredel av full kapasitet som tillates. Det er ikke lov å oppholde seg i fellesområder, som kun kan brukes til å gå mellom lokalene. Parkeringsområder kan ha maksimalt halvparten av bilene de har kapasitet for.

Alle sportsaktiviteter er forbudt, bortsett fra individuell aktivitet utendørs.

Alle store arrangement forbys, inkludert markeder, messer  og festivaler.

Beboere på eldre- og pleiehjem må holde seg i ro, og besøk forbys, bortsett fra i svært alvorlige tilfeller. Dette gjelder også besøk av pasienter som er innlagt på sykehus.

Offentlig transport reduseres til halv kapasitet.

Turister får fortsatt reise til Tenerife, ifølge myndighetene, forutsatt at de følger regelverket for corona-testing og helseerklæring.