Nordmenn og svensker reiser mer i vinter og Gran Canaria er fortsatt mest populær

Nordmenn har bestilt ni prosent flere reiser i vinter, svenskene sju prosent flere. Gran Canaria troner på toppen av bestillingslistene, ifølge reisebyrået Tickets trendrapport. 

Solen og strendene lokker mange skandinaver til Gran Canaria, men stadig flere tiltrekkes av naturen og aktivitetene i fjellene og innlandet også. I San Mateo er det vin, ost og honningmesse kommende helg. Foto: Hugo Ryvik

Selv om det er en liten nedgang av reisebestillinger til Gran Canaria fra i fjor vinter for nordmenn, er det over en av fem som har bestilt reise til nordmenns mest populære solferiemål i år også, ifølge Ticket Feriereiser.

Tenerife er nummer tre på listen, Bangkok nummer to. I fjor vinter var Tenerife nummer to og Bankok nummer tre.

Lanzarote ligger på en åttende plass på topplisten til Ticket, en plassering ned fra i fjor vinter.

Kanariøyene selger bra i Sverige også

For svenskene er også Gran Canaria det mest bestilte reisemålet om vinteren hos Ticket Leisure Travel.

Gran Canaria gjør all time high denne vinteren i Sverige, og Spania er det mest populære landet for svenskene også. Hver tredje ferierende svenske reiser til Spania i vinter.

Ving Sverige har solgt nesten åtte av ti jule- og nyttårsreiser, opplyser selskapet i en pressemelding. Til Gran Canaria var tre av fire jul- og nyttårsreiser solgt, og til Tenerife nesten åtte av ti.

Reiser til de karibiske øyene, Egypt, Kapp Verde og Kanariøyene selges det mest av, ifølge Magdalena Öhrn, informasjonssjef i Ving Sverige.

200.000 nordmenn til Gran Canaria

Ving Norge regner med at 340 000 nordmenn drar på pakketur i løpet av vinteren, og Gran Canaria og Tenerife leder an blant reisemålene.

Selskapet regner med at 200.000 nordmenn kommer til å feriere på Gran Canaria denne vinteren.

Star Tour er for øvrig ute med informasjon om at selskapet skiftet navn til TUI Norge og TUI Danmark, og Fritidsresor til TUI Sverige i går.

 Toppliste Ticket reisemål Norge

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (3)
  3. Tenerife (2)
  4. London (5)
  5. Phuket (4)
  6. Amsterdam (12)
  7. København (6)
  8. Lanzarote (7)
  9. Tokyo (ny)
  10. Singapore (10)

 Toppliste Ticket reisemål Sverige

  • Gran Canaria (1)
  • Bangkok (2)
  • Phuket (3)
  • Tenerife (4)
  • London (8)
  • Miami (6)
  • Krabi (5)
  • New York (9)
  • Malaga (ny)
  • Cancun (7)

Kilde: Ticket Feriereiser / Ticket Privatresor, reiser bestilt frem til 10. Oktober med avreise 1. november 2016 – 30. april 2017. 

Søker solen

Nesten halvparten av de reisende opplyser at sol og varme er den viktigste grunnen til å reise utenlands i vinter, og nesten en av fire at det er behovet for inspirasjon og energi.

Hver fjerde hevder også at hendelser i omverdenen ikke påvirker reisevanene.

Terror påvirker reisemålene

33 prosent sier likevel at terrortrusler og terrorhandlinger påvirker deres måte å reise på. Av disse oppgir 27 prosent reisevanene forandres gjennom at de velger andre reisemål.

Spania blir ansett som et trygt reisemål, og er det mest populære landet i vinter. Mer enn hver tredje nordmann legger feriereisene til Spania i vinter, ifølge Ticket.

Gran Canaria er solsikkert og har mye å by på for alle smaker. Øya har de siste årene gjennomgått en ordentlig oppgradering med mange bra restauranter, fine hotell og bra handlemuligheter, påpeker Ticket.  

Tags