Ni tips til ting du kan gjøre på Gran Canaria i påsken

Gran Canaria er nok en gang på reisetopper for nordmenn og svensker i påsken. Her er ni tips til spennende ting du kan gjøre på øya i påsken hvis du får nok av soling og bading.

Et par timers besøk i bortgjemte, lille Tufia kan anbefales i påsken på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Påsken feires stort i Spania, både på det religiøse planet med store prosesjoner og messer, og det private planet med god mat og drikke, familiesammenkomster og fester. Det blir holdt påskekonserter, påskespill og påskemusikaler

 I Las Palmas foregår mye av den religiøse påskefeiringen i gamlebyen Vegueta, hvor Santa Ana-katedralen ligger. Prosesjonene her er svært populære og overværes av mange.

Den mest spektakulære prosesjonen går klokken 18.30 på langfredag. Procesión Magna lnterparroquial er et høydepunkt for mange. Prosesjoner starter fra tre kirker og samles i en felles prosesjon.

2. Utflukt til bortgjemte landsbyidyller

Utflukter med bil eller motorsykkel en fin måte å oppleve på Gran Canaria på. Du skal ikke kjøre langt fra turiststedene før du finner storslagen, variert natur, små landsbyer med tradisjonell kanarisk arkitektur, fortidsminner fra urbefolkningens tid på øya, staselige kirker, museer og hel del andre severdigheter.

Hvorfor ikke besøke noen av de mindre kjente, men svært idylliske, små landsbyene som Temisas, Gran Canarias ukjente perle i sørøst.

Eller Tufia, en liten kystby som ligger like nord for flyplassen og har sin egen, bedagelige rytme, innbyggere som server besøkende drikke eller mat fra sine hjem og en liten sandstrand hvor en av innbyggerne hver morgen tegner et stort hjerte i sanden.

Andre forslag til bilturer, slik som en biltur til fjell og kyst i Santa Lucia og Agüimes, er beskrevet i Canariajournalens artikkelserie om bilturer på Gran Canaria.

Du kan også finne bilturforslag på nettsidene til Gran Canarias turistråd.

3. Besøk gigantakvariet i Las Palmas

Et enormt, splitter nytt akvarium med 350 arter og verdens nest største panoramaglass åpnet i nærheten av Santa Catalina-parken i Las Palmas i januar. Akvariet er åpent hver dag.

Ikke langt unna finner du et teknisk museum (Museo Elder) havnemarkedet (Mercado del Puerto), Canteras-stranden, hvor du i påsken kan beskue sandskulpturer med bibelske motiv, og Santa Catalina-parken, alle vel verd et besøk.

4. Bli en astroturist

 Astroturismen på Gran Canaria er i ferd med å ta av.  Nå er det mulig å bestille besøk på et romobservatorium som ligger øverst i Agüimes kommune, bare 40 minutters kjøring fra turistområder i sør, og du får busstransport på kjøpet.

Der får du selv anledning til å titte på stjernene gjennom et enormt teleskop, så sant det ikke er overskyet, og det holdes interessante foredrag om universet og stjernene på engelsk.

5. Opplev gamlebyen i Las Palmas

Den sjarmerende og godt bevarte bydelen Vegueta i Las Palmas gir et godt innblikk i byens historie, og har mange trivelige restauranter og barer.

Gå ikke glipp av Santa Ana-katedralen og torget med rådhuset, bispesetet og regentpalasset (Casa Regental).

Christofer Columbus-museet Casá de Colon er også verdt et besøk, og Museo Canario har en flott utstilling om urbefolkningens tilværelse på øya. Museet for moderne kunst er også et spennende sted å besøke: Centro Atlántico de Arte Moderno.

Innendørsmarkedet i Vegueta er også et spennende sted å gå og titte eller handle mat. I 2015 ble det også åpnet gourmetstasjoner der du kan få deg en matbit.

Like ved Vegueta ligger Bydelen Triana, som har Gran Canarias beste handlegate, er et koselig område med gågater, flotte bygninger og trivelige restauranter, i tillegg til et vell av butikker.

Hvis du tar buss til Las Palmas sørfra, kan du gå av på den første store bussholdeplassen i sentrum etter at bussen har svingt av fra hovedveien, eller på neste stopp, hovedbusstasjonen San Telmo. Triana ligger like ved.

6. Gå fotturer i naturen

Fjellvandring er et godt aktivitetsalternativ for deg som liker å være aktiv i påsken. Det er den kanskje mest givende aktivitetene på Gran Canaria for den som liker å bevege seg i vakker natur.

De siste par årene er mange av det store utvalget turstier blitt fikset opp og bedre merket. En vandring

Det går også an å vandre i lettere terreng ved kysten. Canariajournalen har mange gode forslag til fotturer på Gran Canaria.

7. Besøk Palmitos Park

Her kan store som små ha en avslappende dag med gode opplevelser i et fantastisk naturmiljø der du kan vandre blant eksotiske fugler, palmer, kaktuser, orkideer og sommerfugler, og titte på aper, reptiler, krokodiller og rare fisker.

Parken har også oppvisninger med delfiner, rovfulgler, eksotiske fugler og papegøyer.

Palmitos Park ligger sør på Gran Canaria, ikke langt fra Maspalomas, Meloneras og Playa del Ingles. Du kommer lett dit med rutebuss, bil eller taxi.

8. Ta med barna til aktivitetspark

Angry Birds-parken i Puerto Rico sørvest på Gran Canaria kan være et godt valg hvis du vil gjøre barna glade.

Parken har aktivitetsanlegg på 5000 kvadratmeter både ute og inne, og ligger ved kjøpesenteret sentralt i Puerto Rico, like i nærheten av busstasjonen.

Søndag 25. april arrangeres påskeaktiviteter fra klokken 100 med blant annet påskeeggjakt, ansiktsmaling, klovneshow og moteshow. Lørdag er det skumfest.

9. Vannsport for alle

Prøv deg på vannski, vannskutere og kjempebananer, bølgesurfing eller vindsurfing, svev i paraskjerm etter båt, snorkling, dykking eller kiting.

Gran Canaria har det meste du kan tenke deg innen aktiviteter i sjøen.

Er badeland tingen for deg, fins Aqualand i Maspalomas, og en liten, dessverre noe nedslitt, badepark i Taurito i MOgan kommune sørvest på øya.

Hva skjer?

Ta en titt i vår Det skjer-seksjon for å se noe av det som pågår på Gran Canaria.

Det er for eksempel en håndverk- og gastronomimarked med dans og musikk i Arguineguin 24. mars fra klokken 17, en stor håndverkmesse i Maspalomas som pågår frem til 25. mars, og markeder gjennom hele uken forskjellige steder på øya.

Tags