Smuglet 1,4 tonn kokain i Røde Kors-innpakning

Et stjålet privatfly som landet på Gran Canarias flyplass 12. august hadde med seg 1,4 tonn kokain, skriver Canarias7.es.

Illustrasjonsfoto: Bombardier

Det private jetflyet, et Bombardier BD-7000 A-A10, tilhører selskapet Global Express og skal ha blitt stjålet i Venezuela.

Da flyet landet på Gran Canaria hadde det en besetning på tre og en last bestående av dusinvis med sekker merket med Røde Kors-emblem.

Mellomlandet

Flyet skulle videre til det spanske fastlandet og landet på Gran Canaria for å fylle drivstoff.

Men politiet, som hadde fått et tips fra Interpol med mistanke om narkotikasmugling, inspiserte lasten på Gran Canaria, ifølge nyhetsbyrået Efe.

Den 39 år gamle kolombianske piloten skal ha tilstått at flyet var lastet med kokain allerede da han så politiet omringe flyet, skriver Canarias 7.

Fjernet seter

Setene var tatt ut for å få plass til kokainet, som angivelig stammer fra et kolombiansk kartell som er ukjent for Interpol.

I tillegg til piloten besto mannskapet av en 28 år gammel tysker som var co-pilot og hans 29 år gamle kone.

Usannsynlig forklaring

Besetningen på flyet påstår at de ble truet til å smugle narkotikaen til et afrikansk land av en gruppe bevæpnede menn i Venezuela, skriver Laprovincia.es.

Hvis ikke, ville gjengen drepe deres familier.

Når de var oppe i luften, bestemte besetningen seg for å informere det sveitsiske selskapet som eier flyet om hva som hadde skjedd, skal de videre ha sagt Selskapet skal så ha informert Interpol, og besetningen fløy til Gran Canaria, hvor politiet ventet.

Denne forklaringen har dommerne ikke festet noen lit til, og besetningen er fengslet i påvente av en rettsak.