To internasjonale narkotikanettverk sprengt av politiet på Kanariøyene

13 personer er pågrepet og over 180 kilo kokain er beslaglagt av politiet i to narkotikaaksjoner på Kanariøyene og i Sevilla. 

Politiet fant store mengder kokain unnagjemt i aksjonen. Foto: Guardia Civil

De internasjonale, kriminelle organisasjonene hadde forbindelser i Venezuela, ifølge en pressemelding fra Guardia Civil.

De 13 anholdte kommer fra Spania og Colombia. I tillegg er to personer internasjonalt etterlyst.

Narkotikaen ble transportert i seilbåter fra Venezuela til Lanzarote, hvor deler av narkotikaen ble omsatt. Resten ble fraktet videre av personer, såkalte muldyr, til Gran Canaria og Sevilla med fly.

Nervesenter på Lanzarote og i Venezuela

Politiet startet først en etterforskning i november 2016, kalt operasjon Dalton. Hovedpersonene i et narkotikanettverk som transporterte store mengder kokain fra Sør-Amerika til Lanzarote ble identifisert.

Politiet fant ut at gjengen hadde to nervesenter, ett på Lanzarote og en i Venezuela. Herfra dirigerte sjefene i organisasjonen resten av gjengen til å gjemme narkotikaen, distribuere den, hente penger fra salget og sende pengene med muldyr som reise med fly.

To andre medlemmer av gjengen holdt til i Sevilla.

Ett og en halvt kilo kokain, tre kilo hasjisj, en seilbåt, 200.000 euro i kontanter, ni luksusbiler og to motorsykler ble beslaglagt.

Annen narkotikagjeng oppdaget

Overvåkingen av dette narkotikanettverket ledet til at politiet oppdaget en annen kriminell gjeng som transporterte narkotika om natten. På et kjent utested i Arrecife, hovedstaden på Lanzarote, fant politiet 180 kilo kokain gjemt.

Ifølge politiet ble utestedet brukt til narkotikautveksling mellom to kriminelle organisasjoner mens feiringer pågikk til elektronisk musikk.

13 arresterte

13 personer med tilknytning til denne gjengen er pågrepet, sju på Lanzarote, to på Gran Canaria og fire i Sevilla.

Tolv husransakelser ble gjennomført, åtte på Lanzarote, to på Gran Canaria og to i Sevilla. Det resulterte i beslagleggelse av mer narkotika, biler og kontanter.