Smuglet store mengder narkotika til Kanariøyene i turistbusser og fuglebur

Politiet på Kanariøyene har avslørt en gjeng som smuglet store mengder narkotika til Kanariøyene i turistbusser og bur for kamphaner. I alt er 34 personer arrestert i narkotikaaksjoner.

Kokainbeslag i juli. Foto: Policia Nacional

Fredag ble det kjent at politiet fant 2,9 tonn kokain i en varebil i Mogán. I dag skriver avisen La Provincia om denne og andre narkotikaaksjoner på Kanariøyene som er omtalt i pressemeldinger fra politiet.

Smuglet kokain og hasjisj

Policia Nationals enhet for bekjemping av organisert kriminalitet og narkotikakriminalitet, Udyco, har arrestert beslaglagt 139 kilo kokain og 1530 kilo hasj som ble smuglet i turistbusser og i bur med kamphaner på fly.

Etterforskningen startet helt tilbake i 2016, da to personer fra Colombia som var bosatt i Madrid ble arrestert sør på Gran Canaria for hvitvasking av penger fra narkotikasalg på øya.

De hadde 470.000 euro med seg da de ble arrestert før de skulle returnere med fly til Madrid.

Nye arrestasjoner i september 2017

Etterforskningen fortsatte til september 2017, da nye arrestasjoner ble foretatt. Etterforskerne fant ut at eieren av et selskap for passasjertransport brukte busser til å smugle narkotika til Tenerife.

To kilo kokain, 30 kilo hasjisj og 20.000 euro ble funnet gjemt i en buss som ble stoppet av politiet.

1230 gram kokain gjemt i fuglebur

Mot utgangen av 2017 ble det funnet 1230 gram kokain gjemt i tre bur med kamphaner som kom med fly til Gran Canarias lufthavn.

Tre personer ble arrestert, og 155 gram amfetamin og 16.210 euro i kontanter ble funnet under en husransakelse.

1,5 tonn hasj i gummibåt

Mot utgangen av januar i år ble det funnet 1500 kilo hasjisj om bord i en gummibåt som ble møtt av politiet da den ankom Matorell-stranden i Gáldar nord på Gran Canaria. Seks personer ble arrestert.

I februar ble det funnet en kilo kokain gjemt i en gasstank i en buss som ble sendt med båt fra Sevilla til Santa Cruz de Tenerife. Eieren av bussen, som bor i Sevilla, ble arrestert.

Husransakelser i Las Palmas og Madrid førte til at ytterligere fem personer ble arrestert og en drosje, en buss og en personbil samt kontanter ble beslaglagt

Åtte personer ble arrestert og kokain, 19.600 euro i kontanter og flere kjøretøy ble beslaglagt senere i år i forbindelse med en pengeoverføring der to personer fra Colombia som hadde flyttet til Gran Canaria var delaktige.

Flere arrestasjoner

Mellom februar og mai ble ytterligere åtte personer arrestert. 66.860 euro i kontanter, 740 gram hasjisj, flere kjøretøy og et skytevåpen ble beslaglagt.

Alt i alt har politioperasjonen i denne saken ført til at 25 spanjoler, seks colombianere og en marokkaner er arrestert.

139 kilo kokain, 1,5 tonn hasjisj, 150 gram amfetamin og 22 kjøretøy er beslaglagt.