Nordmann arrestert i stor narkotikaaksjon på Kanariøyene

Narkotikabeslag: En nordmann skal være blant elleve personer av ulik nasjonalitet som er pågrepet av spansk politi på Kanariøyene og siktet for storstilt kriminalitet.

Noe av beslaget som ble gjort av politiet i operasjon "Scipio". Foto: Policia Nacional

Gjengen er ifølge avisen La Voz de Lanzarote og flere andre kanariske aviser ledet av personer med jugoslavisk opprinnelse som har militær bakgrunn.

I tillegg til nordmannen skal det være arrestert en italiener, en kroat, en serber, en bosnier, en person fra Montenegro, en statsløs person av sveitsisk opphav og fire spanjoler.

Fant kokain, hasj, kontanter og våpen

49 kilo kokain, 20 kilo hasj, 39.450 euro i kontanter, våpen og ammunisjon skal være beslaglagt av politiet i operasjonen, som har fått navnet "Escipión".

Gjengen skal ha fått en jevn strøm av narkotikaforsyninger fra Sør-Amerika som ble smuglet til Kanariøyene på forskjellige måter og delvis solgt på øygruppen, delvis distribuert videre til det spanske fastlandet og andre land i Europa.

Den siste forsendelsen med 49 kilo kokain ble angivelig fraktet i et cruiseskip fra Rio de Janeiro som hadde en stopp på Lanzarote, hvor kokainet ble flyttet til et hotellrom på et hotell i Tias.

Her ble kokainet funnet av politiet, og en ansatt på skipet og to personer som passet på narkotikaen på hotellet skal være blant de arresterte.

På rømmen fra soning

Den antatte gjenglederen, som ifølge politiet skal gå under tilnavnet «Læreren», skal ha bakgrunn fra det jugoslaviske forsvaret og skal være etterlyst for å ha flyktet fra en kommende soning på 14 år i Tyskland.

Gjengen skal ha etablert et eget telekommunikasjonsselskap som rigget til egne, krypterte kommunikasjonsnettverk for gjengen slik at de skulle bli vanskelige for politiet å avlytte.