Kokain for 65 millioner euro funnet i seilbåt nær Kanariøyene

Seilbåten som ble bordet utenfor Kanariøyene onsdag denne uken var lastet med 1850 kilo kokain til en verdi av 65 millioner euro, skriver Policia Nacional i dag, søndag, i en pressemelding. (VIDEO).

61 slike pakker med kokain ble funnet i seilbåten. Foto: Policia Nacional

Besetningen på tre, en brite og to franskmenn, er pågrepet.

Se videosnutt av bordingen av seilbåten

Seilbåten tilhører en kriminell organisasjon som er spesialisert på narkotikasmugling med denne typen båter, ifølge politiet.

Politioperasjonen har fått navnet "GRU", og startet i 2015, da politiet og tollovervåkingen ble oppmerksom på at det foregikk kokainsmugling med seilbåter.

Modus operandi

Opplegget var at rekreasjonsbåter ble chartret og brukt til å frakte kokain i skjulte rom enten direkte til spanske havner eller til andre båter som lasten ble overført ute på havet, og som tok lasten videre til land.

Kokainet ble lagret i noe politiet kaller "dagsenter" før det ble distribuert ut i markedet.

Fikk nyss om transport

Politiet ble kjent med at en seilbåt skulle frakte en ny kokainlast til Spania gjennom samarbeid med britiske myndigheter, et marinesenter som overvåker og analyserer narkotikatrafikk og med bistand fra et operasjonssenter for etterforskning av terrorisme og organisert kriminalitet samt forsvarsdepartementet.

Patruljebåten "Petrel" rykket ut og fant, med hjelp av luftforsvaret, den tolv meter lange seilbåten "Pepper Sauce", som seilte under engelsk flagg, 240 nautiske mil fra Kanariøyene.

Båten ble bordet av politiet tidlig om morgenen den 20. juni.

De fant 61 pakker med 1850 kilo kokain gjemt i seilbåten. Den ble slept inn til marines arsenal i Las Palmas, hvor den ankom i dag, søndag morgen.