Kinesisk narkobande sprengt av spansk politi

Politiet i Spania har avslørt en gjeng kriminelle fra Kina som angivelig drev med internasjonal narkotikahandel og hvitvasking av penger i stor stil.

Det nasjonale politiet har samarbeidet med Guardia Civil og skatteverket i denne saken. Foto: Policia Nacional

38 mennesker har blitt arrestert på fastlandet og på Kanariøyene, skriver innenriksdepartementet, det nasjonale politiet, Guardia Civil og skatteverket i en felles pressemelding.

23 av de arresterte er varetektsfengslet og siktet for å medvirke i organisert kriminalitet.

30 hus og lokaler er gjennomsøkt i Las Palmas, Madrid, Salamanca, Toledo, Asturias og Lugo.

Over et halvt tonn marijuana, to kilo metamfetamin, 160 000 euro i kontanter og tolv luksusbiler samt dyre smykker og armbåndsur er beslaglagt.

Politiet kom på sporet av den kinesiske mafiaen etter et beslag av store mengder marijuana som var på vei til Frankrike i april 2018.

Et nettverk med postpakkeselskaper ble brukt for å distribuere narkotikaen.

Virksomheten blir beskrevet som svært profesjonell og delt inn i en cellestruktur der hver celle var ansvarlig for sin del av aktivitetene.

Dyrkingen skjedde innendørs i store lagerbygninger.

Marijuanaen ble sendt i postpakker til Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Italia og Nederland.

En annen del av organisasjonen sendte pakker med opptil 100 000 euro i kontanter i hver pakke til selskaper i Italia og Portugal, hvor pengene ble hvitvasket.

Det anslås at det kan ha blitt hvitvasket opptil en halv million euro månedlig.

Noen av de arresterte oppholdt seg ulovlig i Spania  med hjelp av identitetspapirer som tilhører andre, ifølge politiet.