Tre av fire kanariske bedriftsledere tror på økt omsetning i 2018

I en ny studie fremgår det at tre av fire bedriftsledere på Kanariøyene legger planer for å øke omsetning og investeringer i 2018, men Brexit skaper usikkerhet.

Industri- og handelsparken Poligono Arinaga har den største samlingen bedrifter på Gran Canaria. Foto: Canary Ports

Studien heter "Perspectivas España 2018", er laget av KPMG og en sammenslutning for spanske bedriftsorganisasjoner, CEOE, og tar for seg økonomiske utsikter for bedrifter i hele Spania og landets regioner.

Tre av ti tror på økonomisk vekst

I en spørreundersøkelse svarte seks av ti kanariske bedriftsledere at den økonomiske situasjonen er god eller utmerket, 34 prosent svarte at den er normal, og bare fire prosent at den er dårlig eller svært dårlig.

På spørsmål om utsiktene for 2018, svarte 32 prosent at de tror på en ytterligere forbedring, 57 prosent tror det vil bli like bra, og 11 prosent at det blir dårligere.

Halvparten vil ansette flere folk

Halvparten av bedriftene har planer om å ansette flere folk i år. 38 prosent vil beholde det antallet ansatte de har.

De to strategiske grepene de fleste går inn for er prosessforbedringer og digitalisering.

Bekymringene for Brexit, Storbritannias uttreden av EU, er at det skal påvirke forretningene. 42 prosent av de spurte har angivelig lagt planer for Brexit.

Kanariske bedriftsledere er noe mer positive til den økonomiske utviklingen enn gjennomsnittet i Spania.

Politisk usikkerhet bekymrer mest

Den største bekymringen som spanske bedriftsledere har i år er politisk usikkerhet. Åtte av ti oppgir dette i spørreundersøkelsen.

Fire av ti peker ut geopolitisk spenning, og 34 prosent bekymrer seg for hva den ekspansive pengepolitikken som del av Den europeiske sentralbanken kan generere av problemer.

Av de største truslene mot virksomhetene er politisk usikkerhet også på topp med 57 prosent. 44 prosent peker på regulatorisk byrde, og 42 prosent på den økende konkurransen.