Verdensstjerner opptrer på høstjazzen på Gran Canaria

Noen av verdens mest anerkjente jazzmusikere, med Al Di Meola, Chucho Valdés og Patti Austin i spissen, opptrer på Jazz de Ontono i Las Palmas.

Al Di Meola er en av de største stjernene på årets høstjazz i Las Palmas. Foto: Wikimedia Commons.

Høstjazzen (Jazz de Ontono) er et årlig konsertarrangement i Las Palmas, og er kjent for å holde høy kvalitet.

Åerts konserter holdes på ulike helger mellom 13. oktober og 13. desember, skriver den kanariske regjeringen i en pressemelding. 

Grammyvinnende pianist fra Kuba

Først ut i år er pianisten Chucho Valdés fra Kuba, som har vunnet åtte grammypriser. Han spiller på Auditorio Alfredo Kraus i Las Palmas 13. oktober.

26. oktober spiller Jonathan Kreisberg, av mange regent som en av verdens ti beste gitarister. Han spiller sammen med et band med blant andre saksofonisten Will Vinson i auditoriet til universitetet i Las Palmas.

Sangerinnen Patti Austin holder en hyllest til Ella Fitzgerald 3. november i Teatro Cuyás. Hun ble grammynominert i 2004 for et album med Fitzgerald-tolkninger.

Lokale helter på scenen

24. november er det klart for et lokalt band. Da spiller Augusto Baez trio, ledet av pianisten Augusto Baez, i Teatro Guiniguada.

Bandet er satt sammen av musikere fra Tenerife, USA og Russland.

Amerikansk stjernegitarist avslutter

Som avslutning går den amerikanske gitaristen Al Di Meola på scenen i Teatro Perez Galdos.

Sammen med Al Di Meola spiller den kubanske pianisten Gonzalo Rubalcaba. Konserten holdes den 13. desember.

Al Di Meola er mest kjent for sitt samarbeide med gitaristene John McLaughlin og Paco de Lucia, og for sin tid i bandet til Chick Corea.

Han har flere ganger toppet listene over de beste gitaristene i ledende musikktidsskrifter som Guitar Player Magazine og Down Beat.

Tags