Støtter Springsteen-konserten med 760 000

Øyrådet på Gran Canaria gir 100 000 euro (cirka 760 000 norske kroner) i støtte til konserten med Bruce Springsteen 15. mai.

Nå er det bare to uker til Bruce Springsteens Wrecking Ball-turne kommer til Gran Canaria. Foto: Wikimedia Commons.

I disse tunge nedskjæringstider har mange kulturarrangement på Kanariøyene mistet støtten helt, eller opplevd kraftige kutt.

Det skjedde blant annet med den populære musikk og kulturfestivalen Womad, som mistet all støtte og trolig forsvinner fra Gran Canaria på grunn av dette.

Derfor er det ikke uten kontroverser at det gis tung pengestøtte til konserter med enkeltartister. Konserten med Sting på Gran Canaria i fjor sommer fikk for eksempel 210 000 euro i offentlig støtte.

Koster 19 millioner kroner

Riktig så mye får ikke Springsteen-konserten 15. mai på Estadio de Gran Canaria i Las Palmas.

Men 100 000 euro er likevel et betydelig beløp.

Konserten med Bruce Springsteens & The E-Street Band i Las Palmas vil koste 2,5 millioner euro, det vil si cirka 19 millioner kroner.

Hvis konserten blir bortimot fullsatt, vil billettinntektene havne på 2,5-3 millioner euro. 46 000 billetter er lagt ut for salg.

Turisteffekt

Presidenten for øyrådet på Gran Canaria, Jose Miguel Bravo de Laguna, mener at 100 000 euro er en fornuftig sum med tanke på hvilken effekt konserten har for å markedsføre Gran Canaria som turistmål.

Springsteen tillater ikke private sponsorer, men tar gjerne imot penger fra offentlige institusjoner.

Ingen andre offentlige institusjoner går inn med pengestøtte til konserten.

Tung logistikk

Transport og sikkerhet i forbindelse med konserten vil også koste en betydelig sum. 20 000 buss-seter og 7364 parkeringsplasser skal gjøres tilgjengelig i forbindelse med konserten.

400 mennesker skal være sikkerhetsvakter.

Det er ventet at Estadio de Gran Canaria i bydelen Siete Palmas vil ta imot flere tilskuere enn noen gang tidligere siden arenaen ble åpnet.

Tags