Kanariøyenes viktigste festival er reddet

Arrangørene og bystyret i Las Palmas er i ferd med å bli enige om retningslinjer for finansieringen av årets utgave av musikkfestivalen Womad.

Womad-festivalen i Santa Catalina-parken er uhyre populær. Alle konserter er gratis, og festivalen drar store navn innen verdensmusikk hvert år. Foto: Hugo Ryvik

Etter grove kutt i myndighetenes finansiering var det stor fare for at verdensmusikkfestivalen Womad i Las Palmas etter 16 gode år ikke lenger kunne arrangeres.

Nå er bystyret i Las Palmas i ferd med å bli enige med arrangøren Womad Spania om retningslinjer for økonomisk deltakelse, skriver diversiadigital.com.

Det innebærer at den 17. utgaven av Womad er reddet. Festivalen vil bli holdt i november i Santa Catalina-parken i Las Palmas.

Detaljene i avtalen skal kunngjøres i en pressekonferanse i rådhuset på mandag den 5. september.

Festivalen får neppe like mye pengestøtte som i 2010, da den fikk 650 000 euro fra Las Palmas.

I år ble den tilbudt 125 000 euro, et kutt på 80 prosent.

Dette ble kjent 12. juni i år. Siden har festivalen hengt i en tynn tråd, men nå kan vi altså igjen snart nyte Kanariøyenes herligste festival. Antagelig havner støttesummen nå et sted mellom disse to ytterpunktene.

Lange forhandlinger er holdt de siste dagene i Las Palmas mellom bystyrets kulturrepresentant Maria Isabel Garcia Bolta og festivaldirektøren i Spania, Dania Devora.

Womad-festivalen (World of Music, Arts & Dance) holdes i november hvert år i Santa Catalina-parken i Las Palmas. I 2010 var det 32 internasjonale artister på scenen. Festivalen trakk mer enn 100.000 tilskuere. Womad i Las Palmas er til alt overmål gratis for publikum, hvilket er en sjeldenhet for festivaler av et slikt omfang og en slik høy klasse

Den verdenskjente britiske musikeren Peter Gabriel var med på å stifte Womad i 1980. Målet er å informere og skape bevissthet om verdien og potensialet i et flerkulturelt samfunn. I 1982 ble den første festivalen avviklet. Womad arrangeres nå hvert år i Abu Dhabi, Australia, New Zealand, Spania, Storbritannia, Sicilia, og på Gran Canaria.