Superstjerne fra 80-tallet holder konsert på Gran Canaria

Den amerikanske musikeren Christopher Cross, som har vunnet fem Grammy-priser, en Golden Globe og en Oscar, spiller i Las Palmas i november.

Er du så gammel at du husker sangen ”Arthurs Theme” fra filmkomedien ”Arthur” i 1983 med Dudley Moore i hovedrollen som fordrukken rikmann?

Den var det Christopher Cross som skrev sammen med Burt Bacharach, Carole Bayer Sager og Peter Allen. Sangen vant Oscar for beste filmmusikk det året.

Cross kom med sitt debutalbum "Sailing” i 1980, og fikk hele fire hitlåter fra dette: ”Ride Like the Wind”, “Sailing”, “Never Be the Same” og “Say You'll Be Mine”.

Året etter vant han fem Grammy-priser, blant annet for beste låt, ”Sailing”, som gjorde Cross til en superstjerne. Ingen artister har tangert denne Grammy-rekorden siden.

Etter Arthur-suksessen og et par småhiter samme år har det ikke gått like bra med karrieren kommersielt sett. Men han har gitt ut 16 album, hvorav en del er samleplater og liveutgivelser.

I år har han gitt ut sitt første studioalbum med nye låter på tolv år.

Den har han kalt ”Dr. Faith”. Platen er dedikert til en stor amerikansk artist, Joni Mitchell, for ”et helt livs inspirasjon”.

23. november skal 60 år gamle Cross fremføre musikk fra den nye platen og fra sin lange karriere på Alfredo Kraus-auditoriet i Las Palmas..

Tags