60-tallslegende opptrer i Las Palmas før jul

Poplegenden Ronnie Spector, kjent fra The Ronettes, skal holde konsert i Las Palmas 20. desember.

Foto: Wikimedia Commons

Ronnie Spector, som egentlig heter Veronica Yvette Bennett, er blitt kalt "the original bad girl of rock and roll" ("den opprinnelige slemme jenta i rock and roll").

Hun er mest kjent som grunnlegger og frontkvinne i det legendariske jentebandet The Ronettes, en trio som herjet på hitlistene på sekstitallet med slagere som "Be My Baby", "Baby I Love You", og "Walking In The Rain".

Gruppa fikk en plass i Rock and Roll Hall of Fame i 2007. Samme år ble de gjenforent etter å ha vært oppløst siden 1966.

Fra 1968 til 1974 var Ronnie Spector gift med plateprodusenten Phil Spector (derav etternavnet Spector), en annen legende i popens verden, kjent for sin vegg-til-vegg lyd. Han var også manager for The Ronettes.

Ronnie Spectors første soloalbum kom i 1980. På 1990-tallet samarbeidet hun mye med Joey Ramone fra The Ramones.

Det foreløpig siste soloalbumet kom i 2006, og heter "Last of the Rock Stars". På den bidrar sterke artister og band som The Raconteurs (bandet til Jack White), Nick Zinner fra The Yeah Yeah Yeahs, The Raveonettes, Patti Smith og Keith Rich.

En kuriositet er at hun er den eneste artisten som har blitt backet av hele The Beatles. Hun har også blitt backet av Bruce Springsteens E-street Band på en single i 1977.

I 2011 ga hun ut sin versjon av  Amy Winehouse sin slager "Back to Black" som en hyllest til den da nylig avdøde artisten.

20. desember står den 68-år gamle legenden på scenen i CICCA (Centro de Iniciativas de la Caja de Canarias) i Las Palmas.
 
 www.ronniespector.com

Tags