Flere turister vil nyte klassisk musikk på Kanariøyene

Nesten halvparten av billettene til de største arenaene for årets internasjonale festival i klassisk musikk på Kanariøyene er solgt til utenlandske turister.

Alfredo Kraus-auditoriet, som ligger lengst nord på Canteras-stranden i Las Palmas, er en av hovedarenaaene for klassisk musikk på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik

Festivalen blir arrangert for 30. gang, og har i år 20 konserter fordelt på alle Kanariøyene fra 10. januar til 14. februar.

Nå nærmer det seg utsolgt. Konsertene til hovedattraksjonen i år, Chicago symfoniorkester dirigert av Riccardo Muti, er utsolgt, skriver Laopinion.es.

700 biletter til utlendinger

Av totalt 1600 billetter til de største konsertarenaene, Alfredo Kraus-auditoriet i Las Palmas og Adán Martín-auditoriet på Tenerife, er 700 solgt til utlendinger.

500 av disse er solgt gjennom turoperatører som tilbyr pakkeløsninger med billetter, transport og overnatting.

I tillegg har reklamekampanjer gjort flere turister som bor sør på Gran Canaria og Tenerife oppmerksomme på musikkfestivalen, slik at flere har kjøpt billetter.

Europeere og sør-koreanere

De fleste utlendingene som vil høre klassisk musikk på Kanariøyene kommer fra Europa og Asia, særlig Sør-Korea.

Det er også flere enn tidligere som abonnerer på musikkfestivalen, noe som gir 30 prosent rabatt hvis du vil se alle konsertene på en kanariøy.

I år fins det 1300 abonnenter på Gran Canaria og Tenerife, og flere utlendinger enn tidligere.

I fjor var det blant annet ni nordmenn blant disse.

Tags