Tenerife snuser på Womad

Etter at Las Palmas snudde ryggen til musikk og kulturfestivalen Womad, har Tenerife meldt stadig sterkere interesse for å overta festivalen.

Fra Womad i 2010, den hittil størte utgaven av festivalen i Las Palmas. Foto: Hugo Ryvik

Først var det byen Laguna på Tenerife som meldte sin interese for Womad. I går kom også Santa Cruz de Tenerife på banen, og ønsker å dele festivalen med La Laguna, ifølge nyhetsbyrået Efe.

Womad har vært arrangert hvert år i Las Palmas siden 1993, og har vokst til å bli den viktigste kulturelle begivenheten på Kanariøyene.

Men i år ønsker ikke Las Palmas lenger å støtte festivalen økonomisk.

Dermed er det fare for at Womad forsvinner både fra Gran Canaria og Kanariøyene.

Santa Cruz de Tenerife har heller ikke råd til å arrangere Womad alene. Derfor ønsker byen en deling med La Laguna.

Festivaldirektør Dania Devora har ikke gitt opp Las Palmas ennå, og er fortsatt i dialog med bystyret i Las Palmas for å finne løsninger for Womad.

I tillegg har hun hatt møter med La Lagunas ordfører, Fernando Clavijo, for å se hva byen kan tilby.

WOMAD

Womad-festivalen (World of Music, Arts & Dance) holdes i november hvert år i Santa Catalina-parken i Las Palmas. I 2010 var det 32 internasjonale artister på scenen. Festivalen trakk mer enn 100.000 tilskuere.

I 2011 ble festivalen kraftig redusert på grunn av kutt i pengestøtten fra det offentlige. Den varte kun en dag, og hadde 12 musikkartister på scenen.

Womad i Las Palmas er gratis for publikum, hvilket er en sjeldenhet for festivaler av et slikt omfang og en slik høy klasse

Den verdenskjente britiske musikeren Peter Gabriel var med på å stifte Womad i 1980. Målet er å informere og skape bevissthet om verdien og potensialet i et flerkulturelt samfunn.

I 1982 ble den første festivalen avviklet. Womad arrangeres nå hvert år i Abu Dhabi, Australia, New Zealand, Spania, Storbritannia, Sicilia, og på Gran Canaria.