Bekrefter at Womad arrangeres i Las Palmas i november

Festivalen ble arrangert årlig på Gran Canaria fra 1993 til 2011, men mistet pengestøtte og forsvant da høyrepartiet Partido Popular overtok formannskapet i byen. På sitt høydepunkt i 2010 var det 32 konserter og 100.000 tilskuere.

Fra Womad i Las Palmas med tuaregbandet Terakraft på scenen. Foto: Hugo Ryvik

9.-11. november

De siste årene har festivalen i stedet blitt arrangert tre år på rad på Fuerteventura, men fra 9. til 11. november i år er den tilbake i Santa Catalina-parken eller Canteras-området i Las Palmas.

Dette blir den 22. Womad-festivalen på Kanariøyene. Budsjettet blir på 420.000 euro, samme beløp som arrangementet hadde i budsjett på Fuerteventura i fjor.

Øyrådet og Las Palmas kommune bidrar med 125.000 euro hver, og venter at den regionale regjeringen vil bidra med resten. Dette er imidlertid ikke bekreftet ennå fordi ministeren for kultur, turisme og sport ble byttet ut denne uken, noe som innebærer forandringer i departementet. Håpet er at støtten skal bli bekreftet i september.

– Las Palmas er en Womad-by

Encarna Galván, kulturråd i Las Palmas, mener at Womad aldri skulle ha forlatt Las Palmas, en by som verdsetter mangfold og respekterer minoriteter, og er stolt av det. En Womad-by, med Galváns ord.

Festivalen er en drivkraft for eksponering av musikk og kulturer fra forskjellige steder i verden, kunstneriske manifestasjoner og tradisjoner.

Gran Canarias kulturminister Carlos Ruiz uttaler at det er fundamentalt å få tilbake Womad fordi det er bra for økonomien, turismen og, spesielt, toleransen, og fordi det er en referanse i kulturverdenen.

Peter Gabriel er begeistret

Womads stifter, den britiske musikeren Peter Gabriel, er angivelig begeistret for at festivalen vender tilbake til Las Palmas, selv om han har til gode å besøke byen, ifølge Dania Dévora, direktør i D & D Company.

Det er ingen garantier for at Womad vil bli arrangert i Las Palmas i kommende år også, men både øyrådet, kommunen og arrangøren ønsker at festivalen skal bli et fast innslag i byen.

– Vi vil at resultatene fra festivalen skal overbevise alle, ikke bare de som allerede er overbevist, om at festivalen skal fortsette, sier Galván.

Tags